Haber

‘Yaşam tarzına müdahale değil’ diyerek İzmir’de alkol yasağının gerekliliğini savundu

İstanbul Valiliği’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda park, sahil şeridi, plaj ve piknik alanı gibi açık alanlarda alkol tüketiminin yasak olduğu duyurulmuştu. Bu karar sosyal medyada büyük tepkiye neden olurken, Valilikten defalarca açıklamalar geldi.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı da bu karara destek vererek, alkol yasağının İzmir’de de uygulanmasını önerdi.

İstanbul Valiliği’nden geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda, İstanbul’da açık alanlarda alkol tüketiminin yasaklandığı açıklanmıştı.

Açıklanan genelgeyle okları çeken Valiliğin sosyal medyada büyük tepkisi oldu. Valilik, park, sahil ve piknik alanı gibi kamuya açık alanlarda alkol tüketimini yasaklayan genelgeyle birkaç kez açıklama yapmak zorunda kaldı.

Valilik daha sonra “cezai yaptırımların yalnızca çevreye zarar verenlere uygulanacağını” duyurdu.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emin Gökçegözoğlu, son açıklamasında kendi başına alkol içenlere yönelik herhangi bir yasağın bulunmadığını belirterek, “Cezai yaptırımlar sadece çevreye zarar verenler içindir” ifadelerini kullandı.

İstanbul’da açık alanlarda alkol tüketiminin yasak olup olmadığı konusunda akıllarda soru işareti oluştu.

Son açıklamalarda ‘Yani toplumun huzurunu bozacak bir davranış nedeni varsa müdahale edin’ deniyor. İçki yasağı kanunen zorunludur. Yeni bir kararımız yok. Kendi alkolünü içen vatandaşlara herhangi bir yaptırım uygulanmıyor. Genelgede yasak söz konusu değildir.” ifadeler kullanıldı.

Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, alkol yasağının İzmir’de de uygulanması gerektiğini savundu.

Şanlı, Egedensonsöz’e yaptığı açıklamalarda, alkol yasağının İzmir’in yanı sıra İstanbul’da da halka açık yerlerde uygulanmasının uygun olacağını belirtti.

Şanlı, Avrupa ülkelerinde de kamusal alanlarda alkol yasağının bulunduğunu belirterek, “Dünyanın hiçbir yerinde halka açık yerlerde alkol tüketilemez” ifadelerini kullandı.

“İzmir Valimiz umarım bu kararı bir an önce alır. Tam tersine ülkemizdeki barolar ‘yasak neden uygulanıyor’ diye suç duyurusunda bulunuyor.”

‘Yeşil alanda gördüğümüzde aklımıza hemen alkol geliyor. Ayrıca yaşam tarzına da müdahale ettiğini söylüyorlar. AKP zihniyeti olarak yorum yapıyorlar.’ Ulu, sözleriyle Kordon’da güvenlik sorunlarının artmaya başladığına dikkat çekti.

Neredeyse her gece olay yaşandığını belirten Şanlı, Konak Belediye Başkanı’nın Kordon çimlerine oturmasını engellemek için yapılan ‘çalı tipi bitki örtüsünün’ yetersiz olduğunu dile getirdi.

“AKP zihniyeti olarak yorum yapıyorlar. Avrupa’da AK Parti var mı, Yunanistan’da mı?”

‘Davul ve kornalarla açık alanlara geliyorlar. Bunlar düğünde yapılır. Champs Elysées’de sünnet düğünü yapmamıza izin verecekler mi?’ dedi.

Şanlı, ‘Parklar, çim alanlar çocukların alkol alması için değil, oynaması içindir’ ve bunun yaşam tarzlarına engel olmadığını belirtti. Bu konuyu ortak akılla birlikte çözmemiz gerektiğini söyleyen Şanlı, ‘Bundan sonra kordon hoş şeyler için kullanılsın’ diyerek sözlerini tamamladı.

guneysinir-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu