Haber

Seçim Güvenliği Platformu’ndan sandığa çağrı

Seçim Güvenliği Platformu (SGP), 28 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılım için davet metni yayınladı. “Seçim gününün ilanından bu yana sürecin nasıl eşitsiz koşullarda ilerlediğini, kamu kaynaklarının ve medyanın nasıl hukuksuzca kullanıldığını hepimiz yaşadık ve gözlemledik. Uluslararası kuruluşların ilk gözlem raporlarında ve uluslararası basında bu konulara yönelik eleştiriler ülkemiz adına üzüntü vericidir.

‘MAĞAZAYA GİTMELİYİZ’

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, seçime katılma davetinin metni şöyle devam etti: “2. cumhurbaşkanlığı seçiminde hepimiz sandığa gitmeli ve istediğimiz adaya oyumuzu vermeliyiz. 14 Mayıs’ta sandık başına gitmeyen vatandaşlarımıza oylarının ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Sandık kurulu üyeleri ve gözlemcilerimiz görevlerini bir kez daha yerine getirmelidir. Deprem bölgelerinde sandık başına gidecek farklı illerdeki vatandaşlarımızın sandık başına gitmesini sağlayacak düzenlemeleri tekrarlamamız gerekiyor. 28 Mayıs’ta şeffaf ve adil bir seçim için kol kola, yan yana, nefes nefese birlikte sandık başına!”

24 KURUMSAL İMZA

Metne imza atan kurumlar şöyle: “Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Tabipler Birliği (TTB), Tüm Emekliler Sendikası, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) , Sosyal Demokrasi Vakfı (SODEV) / Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Hak İnisiyatifi Derneği, İnsan Hakları Derneği (İHD), Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Mülkiyeliler Derneği, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mezunlar Derneği (MD), 2025 Avrupa Demokrasisi Hareket (Diem 25 Türkiye), Anıtpark Forum, Antikapitalist Müslümanlar, Demokrasi İçin Birlik (DİB), Doğu ve Güneydoğu Dernekler Platformu (DGD), Hak ve Adalet Platformu, Seçim 2023 Yerel Medya Uyumu, Toplum Diş Hekimleri, Türk Gönüllüleri, Vatandaş Girişimi, Vatandaşlık Derneği.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu