Teknoloji

Türkiye’de Volkswagen Passat satışları askıya alındı

Alman otomobil üreticisi Volkswagen’in en popüler modellerinden biri. pasat, ülkemizde çok iyi satış rakamlarına sahiptir.

Dünya çapında 30 milyondan fazla satan ve 100’e yakın pazarda satışa sunulan sedan modeli, Alman markasının Golf’ün ardından en çok satan ürünü olarak tarihe geçti.

Son zamanlarda elektrikli otomobillere daha fazla yatırım yapan markalar, eski bilinen modellerinden birer birer vazgeçiyor.

pasatbu yılın başlarında Avrupa’da sedan üretimini ve satışını durdurma kararı aldı. volkswagenhenüz ülkemiz için böyle bir adım atmadı.

Türkiye’de Passat satışları askıya alındı

volkswagen passat sedan Türkiye’de yolun sonuna gelinmiştir. Volkswagen Passat’ın sedan versiyonu artık Türkiye’deki fiyat listelerinden kaldırıldı.

Passat, Avrupa’da olduğu gibi bir süre daha station wagon gövde tipi Passat Variant ve Passat Alltrack versiyonlarıyla satılmaya devam edecek.

Volkswagen geri adım attı

Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, Volkswagen Passat’ın Türkiye’deki durumuna ilişkin daha önce yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Almanya dahil Türkiye’den daha fazla Passat sedan satan ülke yok. Volkswagen, 2024-2025’e kadar Türkiye için Passat sedan üretimini garanti edecek. verilmiş.” dedi. Anlaşılan Volkswagen değişen şartlar nedeniyle bu kararından vazgeçmiş.

Beklenenden erken veda

Volkswagen, ABD’ye özgü versiyonun ardından Avrupa pazarında da satışa sunulan Passat’ın üretimini 2023 yılında sonlandırmayı planlıyordu.

Ancak Alman üretici Daha fazla Passat Variant satışı ve elektrikli araçlarPassat, stratejisi nedeniyle sedan üretimini daha erken durdurma kararı aldı.

Uzun yıllardır Almanya’nın Emden tesisinde üretilen efsane model, bu değişiklikle birlikte yerini başka modellere bırakacak.

Volkswagen, Emden fabrikasında Passat’tan boşalan yeri elektrikli crossover ID4 ve elektrikli sedan Aero B ile dolduracak.

Elektrikli Passat olarak bilinen Aero B, ID serisindeki diğer modeller gibi MEB platformu üzerine inşa edilecek ve tıpkı Passat gibi olacak. Sedan ve station wagon gövde tipleriyle gelecek.

volkswagen passat fiyat listesi

Aralık ayı prestijine sahip Volkswagen Passat, markanın yeni araç listesinde yer almıyor. Kasım ayı Passat sedan’ın ülkemizdeki fiyat listesi ve Ocak ayına göre değişimi şu şekilde:

Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG – İzlenim

  • Ocak: 573 bin TL
  • Kasım: 933 bin 400 TL

Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG – İş

  • Ocak: 652 bin 300 TL
  • Kasım: 1 milyon 064 bin 700 TL

Passat 1.5 TSI ACT 150 PS DSG – Elegance

  • Ocak: 787 bin 300 TL
  • Kasım: 1 milyon 298 bin 100 TL

Passat 2.0 TDI SCR 150 PS DSG – İş

  • Ocak: 1 milyon 041 bin 700 TL
  • Kasım: 1 milyon 658 bin 700 TL

Passat 2.0 TDI SCR 150 PS DSG – Elegance

  • Ocak: 1 milyon 251 bin TL
  • Kasım: 1 milyon 989 bin 300 TL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu