Yaşam

Twitter, Türkiye’de ‘Bazı Gönderilere’ Erişimi Engelledi

Elon Musk iş dünyasının yaramaz çocuğu gibidir; Bir gün Twitter’ın logosunu değiştiriyor, bir gün eski sevgilisinin hesabını kapatıyor. Şu sıralar Türkiye’de bazı paylaşımlara erişim kısıtlaması getirmekle meşgul. Ancak bugün Türkiye’de bazı hesaplar kapatıldı ve bazı paylaşımlar Türkiye’den engellendi.

Twitter Küresel Devlet İşleri hesabından yapılan duyuru ile bugün Türkiye’de belirli içeriklere erişim yasaktır. onaylanmış. Duyurudan kısa bir süre sonra Elon Musk öfkesini Bloomberg yazarı Matthew Yglesias’tan çıkardı.

Gelin önce Twitter’ın açıklamalarına bir göz atalım.

Biliyorsunuz ki yarın bir seçim yapacağız ve bu ülkemizin geleceğini doğrudan etkileyecek bir seçimdir. Bu nedenle hepimiz medyadaki güncel haberleri her zaman takip ederiz.

Gündemimizin siyasetin bu kadar yoğun olduğu bu günlerde özellikle Twitter “Bazı” gönderilere erişim getirmek Elbette siyasetten bıkmıştı. Bloomberg’den Matthew Yglesias bu iddiayı ortaya attı.

Matthew Yglesias, hükümetin Twitter üzerinden böyle bir talepte bulunduğunu savundu:

Bunun mevcut hükümetin rakiplerine uyguladığı bir ambargo olduğunu iddia eden Matthew, Elon Musk’a da sert suçlamalarda bulundu ve bir sonraki paylaşımında Elon Musk adına konuştu. “Başından beri söylediğim gibi Twitter ve ifade özgürlüğü ile ilgili en büyük sorun, Musk’ın çeşitli rejimlerin desteğine ihtiyaç duyanbüyük bir uluslararası otomobil şirketinin ana hissedarı olarak çok daha önemli bir işi var.”söz konusu.

Elon Musk’ın bu iddialara yanıtı şu şekilde oldu:

Aklın mı kaçtı, Yglesias? Seçim ya Twitter’ı tamamen kısıtlamak ya da bazı tweet’lere erişimi sonlandırmaktır. Hangisini istersin?

Elon Musk, yaptığı bu paylaşımla Twitter’ın tamamen engellememesi için bazı paylaşımları kısıtladıklarını iddia etti. Ancak kullanıcılar, Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının nedeninin “ifade özgürlüğü” olduğunu hatırlattı kendine.

Araştırmacı Gazeteci Biran Krassenstein, engellemenin gerekçelerine ilişkin kamuoyuna açıklama yapmaları gerektiğini belirtti:

“İşte bu yüzden Twitter’ın zorlamasına katılıyorum. Tek istediğim engellemenin nedenleriyle ilgili bir kamu duyurusu. Şeffaflık çok yol kat eder.”

“Türkiye’deki hükümetin bize gönderdiğini yayınlayabiliriz. Yayınlayacağız.”

Elon Musk’ın yaptığı bu son paylaşımın ardından yakın gelecekte bahisle ilgili bir kamuoyu duyurusu yapılması ihtimali gündeme geldi. Konuyla ilgili detaylar geldikçe sizlere aktaracağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu