Haber

İstanbul’un Fethi Beyoğlu’nda Coşkuyla Kutlandı

İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü dolayısıyla Beyoğlu’nda Fetih Bayramı düzenlendi. Mehteran grubuyla başlayan ziyafet, sanatçı Uğur Işılak’ın konseriyle devam etti. Işılak, şarkılarıyla konsere gelenlere fetih coşkusunu yaşattı.

İstanbul’un Fethi’nin 570. yıl dönümü Beyoğlu’nda coşkuyla kutlandı. Beyoğlu Belediyesi, 29 Mayıs kutlamaları kapsamında Fetih Bayramı düzenledi. 26 Mayıs’ta Kasımpaşa İskele Meydanı’nda gerçekleşen etkinlik, Mehteran grubunun performansıyla başladı. Ardından konser veren sanatçı Uğur Işılak ile fetih coşkusu yaşandı. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da konserde Uğur Işılak tarafından sahneye davet edildi. İkili, ‘Don’t Let Go of the Flag’ şarkısını birlikte seslendirdi.

Programa Cumhur İttifakı Beyoğlu İlçe Başkanları ve AK Parti Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı katıldı.

‘ÇEVREMİZE DEĞERLİ ŞEYLER DÖNÜYOR’

Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, ‘570 yıl önceki Çelebileri sanki görüyorum. Fetih susamış, yerinde duramayan, 2 gün sonra sancağı diken Çelebilerin yüreklerindeki heyecanı görüyorum. 28 Mayıs fethimizi şimdiden tebrik ederiz. Etrafımızda garip şeyler oluyor. O kadar garip olaylar oluyor ki Amerikan Başkanı ‘Tayyib’i devireceğiz, muhalefeti destekleyeceğiz’ diyor. Bundan sonra ne olacak, gerçekten de Muhalefete destek var. Baykal’a kumpas kurdular, kasetle geri çektiler, sonra o Kılıçdaroğlu dönemi adamını dışarı attılar. Sonra Kılıçdaroğlu’na diyorlar ki, ‘orada bu hanım var, o hanıma 5 yeni milletvekili al siyasete sok’ diyorlar. Bunu yaşadık mı? söz konusu.

‘YÜZDE 44 KONUŞULACAK ŞEY’

Çamlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘Kandil’de tarla faresi, orman faresi var. Onlar da ‘Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz’ diyorlar. Ama başka bir şey oluyor. Ne olduğunu biliyor musun? Senin kardeşin, benim yeğenim, amcasının oğlu, teyzesinin oğlu ve amcasının oğlundan oluşan bu milletin evlatlarından olan bu adam yüzde 44 oy alıyor. Bakın bu yüzde 44 hepimizin vebalısı. Gelecekte konuşulacak bir şey. Anlamıyor, önemli değil, ülkesi tam bağımsız bir ülke olma yolunda olmasına rağmen. Kalan bu 2 günde bir kez seferber olacağız. Bütün bu arkadaşlara, kardeşlere ‘Aman kardeşim uzanmayın’ diyeceğiz. Kalan bu 2 günde Allah’ın izniyle seferber olalım.

‘Ezanımızı SUSTURMAZSINIZ’

Önder Haydar Ali Yıldız, konsere gelenlere seslenerek, “14 Mayıs’ta tüm dünyaya örnek bir demokrasi dersi verdiniz. Seni tebrik ediyorum, seni tebrik ediyorum. ‘Erdoğan gitmeli’ diye manşet atanlara en hoş yanıtı siz verdiniz. Bundan sonra 28 Mayıs Pazar günü hep birlikte sandık başına gidiyoruz ve bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, kardeş olduğumuzu tüm dünyaya haykırıyoruz. Türkiye olarak en güçlü cevabı sandıkta veriyoruz. Duamızı susturamazsınız. Bayrağımızı indiremezsiniz. Türkiye’yi yenemezsiniz. Bu millete boyun eğdiremezsiniz. Bayrak inmez, ezan susmaz, bu millet eğilmez, Tayyip Erdoğan yenilmez, Türkiye yenilmez mi diyeceğiz? açıklama yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu