Haber

Gürcistan’da Trump’a karşı dördüncü iddianame bekleniyor

YENİ ABD eski Başkanı Donald Trump hakkında dördüncü iddianamenin açıklanmasının beklendiği Gürcistan’da, Fulton Bölge Adliyesi çevresindeki yol bir süreliğine araç trafiğine kapatılırken, bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

Fulton County, Georgia polis yetkililerinden yapılan yazılı açıklamada, 7 Ağustos Pazartesi günü saat 05.00’ten itibaren Fulton Bölge Adliyesi yakınlarındaki Pryor Caddesi’nde Martin Luther King Jr. araç trafiğine kapatıldı.

Basın mensuplarına otopark bilgilerinin yer aldığı açıklamada, söz konusu alanın yaya trafiğine açık olacağı ancak adliye çevresindeki caddenin iki yanına halka açık otoparka izin verilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada, söz konusu planın değişebileceği paylaşıldı. Bölgede güvenlik önlemlerinin artırıldığı da belirtiliyor.

Fulton İlçe Savcısı Fani Willis’in Trump’ın eyalette 2020 seçim sonuçlarına müdahale etmeye çalıştığı tezine yönelik soruşturması kapsamında eski lidere yönelik dördüncü iddianamenin açıklanması bekleniyor.

Washington Post gazetesi, Trump’ın 2021’de Gürcistan Dışişleri Bakanı Brad Raffensperger ile yaptığı telefon görüşmesini yayınladı.

Seçimlere hile karıştırıldığını ve kritik eyaletlerden biri olan Georgia’da seçimleri kazandığını savunan Trump, “Tek istediğim şu: 11 bin 780 oy bulmak istiyorum ki bu bizim aldığımızdan daha fazla, çünkü biz oy kullandık.” devlet kazandı.” Sözleri dikkat çekiciydi.

Resmi seçim sonuçlarına göre Demokrat rakibi Joe Biden’ın 11 bin 779 oy farkla kazandığı Georgia eyaletinin aldatıldığını öne süren Trump, bazı bölgelerde sandıkların hukuka aykırı bir şekilde kaldırıldığını ve seçim sonuçlarının geri alınması gerektiğini belirtti. lehine tescillendi.

Willis’in 7-14 Ağustos tarihlerinde adliyede yüz yüze görüşme yapılmamasını talep ettiği belirtildi. Bunun olası bir iddianamenin bu tarihler arasında açıklanabileceği anlamına geldiği belirtiliyor.

Trump dün mahkemeye çıktı

Eski ABD Başkanı Trump, 2020 Başkanlık Seçimi sonuçlarını kendi lehine değiştirmeye teşebbüs iddiasıyla “6 Ocak Kongre baskını” soruşturması kapsamında kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili olarak dün Washington DC’de mahkemeye çıktı.

“ABD’yi yanıltmak için komplo kurmak”, “resmi bir süreci engellemek için komplo kurmak”, “resmi bir süreci engellemek ve engellemeye teşebbüs etmek”, “seçmenlerin anayasal haklarını kullanmalarını engellemek için komplo kurmak” suçlamalarını reddeden Trump, “seçime müdahale” ile suçlanıyor ve bunun “cadı avı” olduğunu söylüyor.

Trump, başkanlık görevinden ayrıldıktan sonra 13 Haziran’da Miami’de mahkemeye çıktı ve yanında bilinmeyen belgeler götürmek ve federal soruşturmaları engellemekle ilgili 37 farklı suçlamayı reddetti. Trump aleyhine, 27 Temmuz’da yardımcılarına ve çalışanlarına Mar-a-Lago malikanesinden gizli belgelerin güvenlik kamerası görüntülerini silme talimatı verdiği iddiası da dahil olmak üzere üç ek suçlama yapıldı.

Daha önce Trump, 2016 Başkanlık Seçimleri sırasında bir kadına “sus payı” ödediği suçlamaları nedeniyle 4 Nisan’da New York’ta hakim karşısına çıkmıştı.

haber-salpazari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu