Ekonomi

Enflasyon, altın rekoru, petrol fiyatları: Piyasalarda neler oluyor?

Investing.com – Piyasalar merakla beklenen Mart enflasyon bilgilerine geri sayım yaparken yatırımcılar Fed’in gelecekteki faiz oranlarını değerlendiriyor. Altın değer kazanırken petrol fiyatları dalgalanıyor. Öte yandan dünyanın en büyük lüks kümesi LVMH, ilk çeyrek satışlarını açıklamaya hazırlanıyor.

1. Enflasyon verileri yaklaştıkça vadeli işlemler değişmedi

ABD vadeli kontratları, yatırımcılar değerli enflasyon rakamlarına hazırlanırken Çarşamba günü istikrarlıydı.

Dow%0,17 maliyet kazanırken S&P 500%0.13 arttı ve Nasdak 100%0,07 arttı.

Salı günkü süreçler, bugün ve yarın ABD’de yatırımcıların paylaşacağı tüketici fiyat endeksini açıklayacak üretici fiyat EndeksiBilgilerinden önce temkinli kalmayı tercih ettiklerinin bir işareti olarak cansızları seyretti. S&P 500yatay bir seyir izlerken çoğunlukla teknoloji odaklı Nasdak%0.4 düştü.

CMC Markets’te baş piyasa analisti Michael Hewson, pazarlayan müşterilere bir notta tarım dışı istihdamortada rapor ve TÜFE rakamları “alacakaranlık kuşağında”ortaya çıktığını belirtti.

2. Enflasyon ve Fed’in oran yolu

Enflasyon verilerinin, Fed’in artan fiyatları sınırlamak için uyguladığı agresif para politikası sıkılaştırma kampanyasının izleyeceği yola ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.

İşgücü İstatistikleri Bürosu Tüketici fiyat endeksi Şubat ayında %6 olan yıllık enflasyonun geçen ay %5,1’e gerilediği varsayılmıştır. Gözler, gıda ve güç gibi değişken kalemleri hariç tutan Fed yetkilileri için de kritik öneme sahip. çekirdek fiyatları açık olacak Bu rakamın bir önceki aya göre %5,5’ten %5,6’ya yükseldiği düşünülüyor.

Rakamlar, Fed’in faiz artırım döngüsünden ne zaman uzaklaşmayı seçip seçmeyeceği üzerinde etkili olabilir.

ABD Merkez Bankası bugünkü son toplantısının tutanaklarını açıkladığında bu bahisle ilgili daha fazla ipucu elde edilecek. Yatırımcılar, Silicon Valley Bank ve Signature Bank’ın başarısızlıklarının tetiklediği finansal hizmetler sektöründeki son çalkantıyı takiben, politika yapıcıların borçlanma maliyetlerindeki artışları nasıl durdurmayı düşündüklerini bilmek isteyeceklerdir.

3. Altın 2.000 Doları Aşar

Minneapolis Fed Başkanı neel kashkariAltın fiyatları, ABD’nin bu yıl olası bir resesyon uyarısının ardından yatırımcıların güvenli bir liman arayışına girmesiyle Çarşamba günü kilit 2.000$ seviyesini aştı.

spot altın%0,35 artışla 2.010,71 dolara yükseldi vadeli işlemler%0,33 artışla 2.025,75 $’a yükseldi ve her iki enstrümanı da 2020’de ulaşılan rekor seviyeye yaklaştırdı.

Kashkari, yüksek faiz oranları ve bankacılık sektörü sorunlarının ardından kredilerdeki düşüşün 2023’te resesyona yol açabileceğine işaret etti. Ancak muhtemelen enflasyonun yüksek kalmasına izin vermenin daha istenmeyen olacağını söyledi.

Dünyanın en büyük ekonomisinde resesyon ihtimali, finansal belirsizlik dönemlerinde güvenli liman olarak görülen altına olan talebin artmasına yardımcı oldu.

değerli metal; Banka hücumlarının Fed’in faiz oranlarını artırmaya devam etmek için sınırlı alana sahip olduğu yönündeki beklentileri artırmasıyla Mart ayından bu yana yükselişte. Fed’in faiz artırım döngüsündeki bir duraklama, altın ve getiri sağlamayan varlıklar için iyiye işaret çünkü bu tür varlıkları elde tutmak için daha düşük bir fırsat maliyeti gerekiyor.

4. Petrol fiyatları enflasyon ve hisse senedi bilgileri öncesi dalgalanıyor

Yatırımcılar ABD hükümetinin ham petrol stok raporunu ve enflasyon rakamlarını beklerken, petrol fiyatları bu dönemde çoğunlukla yatay seyretti.

WTI81,53 dolarda kalırken brent%0,05 artışla 85,65 dolara yükseldi.

ABD hükümeti, son ham petrol stoğu verilerini yayınlayacak. Pazar ayrıca Perşembe ve Cuma günleridir. OPECVe Uluslararası Güç Ajansıaylık raporlarını inceleme fırsatı bulacaktır.

Amerikan Petrol Enstitüsü(API) geçen hafta ham petrol stoklarında sürpriz bir artış bildirdi, ancak dolarHam petroldeki zayıflık, ham petrol fiyatlarının Salı günü yaklaşık %2 artmasına yardımcı oldu.

5. LVMH ilk çeyrek satışlarını açıklayacak

Kurumsal cephede; Louis Vuitton ve Dior gibi markaların arkasındaki lüks dev (EPA: LVMH), bugün ilk çeyrek kazançlarını açıklayacak.

Sonuçlar, Çin’deki talebin durumu hakkında fikir verebilir. LVMH tarafından satılan üst düzey ürünler için önemli bir pazar olan ülke, pandemi sırasında kısıtlamaları kaldırma kararı alınmadan önceki çeyrekte bir COVID-19 dalgasıyla sarsıldı.

Bloomberg’in ortak tahminleri, moda ve deri eşya satışlarının neredeyse onda bir oranında artarak 10,02 milyar avroya çıkmasıyla birlikte, organik gelirde %8,97’lik bir artış öngörüyor.

Yazar: Scott Kanowsky

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu