Haber

Moldova Cumhurbaşkanı Sandu’nun köpeği Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen’in elini ısırdı

– Moldova Cumhurbaşkanı Sandu’nun köpeği Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen’in elini ısırdı

KİŞİNEV – Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu’nun köpeği, Kişinev’i ziyaret eden Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen’in elini ısırdı.

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, resmi ziyareti kapsamında dün geldiği Kişinev’deki başkanlık konutunda Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu ile bir araya geldi. İki lider, konutun bahçesinde yürüyüş yaparken Sandu’nun “Codrut” isimli köpeği, Avusturya Cumhurbaşkanı Bellen’in elini ısırdı. O anlar kameralara yansıdı. Sandu mevkidaşı Bellen’den özür dileyerek köpeğin kalabalıktan korktuğunu belirtti.

Van der Bellen daha sonra şöyle dedi: “Beni tanıyan herkes büyük bir köpek aşığı olduğumu biliyor ve onun heyecanını anlayabiliyorum.” Bellen ayrıca Sandu’nun bugün köpeğine küçük bir oyuncak hediye ettiğini belirtti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Van Der Bellen’in Moldova parlamento başkanıyla yaptığı toplantıya eli bandajlı olarak katıldığı görüldü.

Ukrayna ve Romanya’ya komşu olan Moldova, Avrupa Birliği’ne üyelik çalışmaları kapsamında Avusturya ve Slovenya ile görüşmelere ev sahipliği yapıyor.

etimesgutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu