Haber

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın Depreme Hazırlık Çalışmalarını Açıkladı

En önemli konunun deprem olduğunu belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “En önemli konumuz bu şehrin depreme hazırlanmasıdır. Depremle ilgili araştırmaları tamamladık. 1999’dan önce yapılan binalar çok kritik. Bu tarihten önce inşa edilen tüm binaların inşaat mühendisleri odasıyla taramasını tamamladık.Kocaeli “Üniversitemiz ve Gebze Teknik Üniversitesi ne arayacağını biliyor. Hepsini taradılar ve bütünde dönüşüm çalışması başlayacak. Bu şehri depreme hazırlamak için kolları sıvayacağız” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Esnaf ve Sanatkar Buluşmaları” Körfez ilçesinde devam etti. Esnafların taleplerini yerinde dinleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Körfez’deki toplantıda insanlara dokunan hizmet ve çalışmaları hayata geçirdiklerini belirtti. Ortak hedefler doğrultusunda çalıştıklarını belirten Önder Büyükakın, “Bu toplantılarla hem ilçede yapılan çalışmaları anlatıyoruz hem de sizlerle fikir alışverişinde bulunuyoruz. Körfez’deki en önemli konulardan biri de Barbaros İlçesi’nin kentsel dönüşümüydü. Bu proje yolunda gidiyor ve devam ediyor. Diğer konumuz da altyapının tamamlanmasıydı. Altyapı Zor bir iş. Aslında küresel ısınmanın gerçek yüzüne baktığınızda şehirlerin büyük bir tehdit altında olduğunu görüyorsunuz. 2050 yılına gelindiğinde, Dünya nüfusunun yüzde 70’e yakını metropollerde yaşayacak. Kocaeli artık bir anlamda metropol. Böyle bir metropol o şehrin gıda güvenliğini de etkileyecek. “Altyapının ve altyapının sağlanması da çok önemli. Doğal afetleri düşündüğünüzde bambaşka bir yere gidiyorsunuz. Afetlere ilişkin tedbirleri de aklımızın ön sıralarında bulundurmamız gerekiyor” dedi.

“Kuzey metro projesi geliyor”

Körfez’in altyapısını büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Başkan Büyükakın, ilçedeki trafik yükünü hafifletecek “Kaşkaldere (95 Konut) D-100 Altı Kavşak ve Bağlantı Yolu İnşaatı” projesinin mevcut durumunu anlattı. Bölgede önemli bir kavşak yapıldığını belirten Başkan Büyükakın, “O kavşak Körfez’in üst bağlantısını sağlayacak. Allah’ın izniyle bitti. Öte yandan karar çıkınca toplu ulaşım da rahatlayacak” dedi. 41 numaralı hat dediğimiz ana toplama hattı üzerinde yapılıyor. Öte yandan kuzey metro projesi de geliyor. Derince, “İzmit ve Kartepe’ye giden proje 35 kilometrelik hattan oluşuyor. İlk etapta 26-27 kilometrelik raylı sistem sınırının yapılması planlanıyor. Bununla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarıldı ve yatırım programına alındı. Yatırım programında işin tamamlanma süresi 5 yıl” dedi.

“1999’dan önce yapılan binalar çok kritik”

En önemli konunun deprem olduğunu belirten Başkan Büyükakın, “En önemli konumuz bu şehrin depreme hazırlanmasıdır. Depremle ilgili araştırmaları tamamladık. 1999’dan önce yapılan binalar çok kritik. Taramayı tamamladık. Bu tarihten önce inşa edilen tüm binaların inşaat mühendisleri odası ile Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik “Üniversite ne arayacağını biliyor. Hepsini taradılar ve bütünde dönüşüm çalışması başlayacak. Bu şehri depreme hazırlamak için kolları sıvayacağız” dedi.

Konuşmanın ardından Önder Büyükakın, esnafın sorularını yanıtlayarak fikir alışverişinde bulundu. – KOCAELİ

haber-cankaya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu