Ekonomi

Kadınlar, bir Japon firmasının Bursa’da kuracağı seralarda çalıştırılacak.

Bursa’nın Keleş ilçesinde Japonya merkezli bir firmanın öncülüğünde kurulan seralarda 100’ün üzerinde kadının istihdamıyla süs bitkisi tohumları yetiştirilecek.

Merkezi Japonya’da bulunan süs bitkileri firması, ilk olarak Keles’in Epçeler, Gelemiç, Kıranışıklar ve Yazıbaşı mahallelerine 9 profesyonel sera heyeti düzenledi. Bölgede 100’den fazla kadının istihdam edileceği seralarda yetiştirilen süs bitkilerinin tohumları ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanacak.

Firmayı ilçeye davet eden ve sera kurulumuna öncülük edenler arasında yer alan Keleş Köyü Dernekleri Koordinatörü ve Dağ-Der Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kahraman, Japon firmanın Bursa Müdürü Saadettin Tezyener ile görüştü.

Kahraman, Japonya merkezli firmanın Keleş’e yatırım yapmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “Bir nevi ‘bacasız sanayi’ olarak tanımladığımız seralarda, doğayla uyumlu, doğaya zarar vermeden süs bitkisi tohumları yetiştireceğiz. Kırsal mahallelerimizdeki nüfus üzerinde doğrudan etki yaratacak ve özellikle kadınlar için istihdam fırsatları yaratacak.” “Halkımız şirketten faydalanacaktır. Alanında kendini kanıtlamış bu kurumsal firmaya talebimizi dikkate alıp ilçemize yatırım yaptığı için teşekkür edemeyiz. Firmanızın yetkililerine ilçemiz adına teşekkür ederiz. ve çalışanlarımızın ilgisi ve desteği için.” dedi.

Tezyener, iklim nedeniyle Uludağ eteklerinde yer alan ilçeleri tercih ettiklerini anlattı.

Uzun yıllardır bölgede faaliyet gösterdiklerini belirten Tezyener, şöyle konuştu:

“1100’ün üzerinde bölge insanımıza istihdam sağladık, sağlamaya da devam ediyoruz. Biz özellikle genel merkezimiz bölge halkının çalışmalarından çok memnunuz. Sizlerden gelen bu istek bize moral veriyor, daha fazla olmak istiyoruz. Sizlere faydalı olmak ve daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. Biz de sizlere daha fazla katkı sağlamak istiyoruz. “Yerel halka güveniyoruz. 80’den fazla çalışma çeşidimiz var. Bu çalışmalarımızı Keles ilçesinin tüm köylerine yaymak istiyoruz. Seraların kurulumunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu