Haber

Bakan Ersoy, Sarıyer Ali Kethüda Camii’nin açılışına katıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, onarımı tamamlanan Sarıyer Ali Kethüda Camii’nin açılışını yaptı.

Merhum Nevzat Azak ile merhum Güler Deniz’in cuma namazının ardından kılınan cenaze namazına katılan Bakan Ersoy, Ali Kethüda Camii’nin yeniden ibadete açılmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy, caminin Sarıyer’deki en eski yapılardan biri olduğuna işaret ederek, “Bu restorasyon hem Sarıyer’in güzelleşmesi hem de bu caminin dirilişi açısından önemliydi. Bundan önceki restorasyon yaklaşık 60 yıl önce yapılmıştı. ciddi bir restorasyon ama aynı zamanda bir güçlendirme de yapıldı.” söz konusu.

“Boğaz hattındaki tüm camilerin restorasyonu tamamlanacak”

Mart 2020’de onarım çalışmalarına başlandığını ve İstanbul Boğazı hattındaki tüm camilerin restorasyonlarının tamamlanacağını vurgulayan Ersoy, şu bilgileri verdi:

“Başta Vakıflar Genel Müdürlüğü olmak üzere emeği geçen kurumlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu dönemde Boğaziçi hattında birçok camiyi restore edip hizmete açtık. İnşallah çok yakında Arnavutköy’deki Tevfikiye Camii’ni de hizmete açacağız. Boğaz hattındaki tüm mescitlerin onarımını tamamlayın.”

Programa eklenecek diğer mescitlerin de hızla açılacağını kaydeden Ersoy, hayırlara vesile olmasını diledi.

Açılışa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz da katıldı.

Ali Kethüda Camii Hakkında

Ali Kethüda Camii, Sarıyer Yeni Mahalle Caddesi üzerinde 1690 yılında Sultan II. Mustafa zamanında Sadrazam Kethüdasi Ali Efendi tarafından yaptırılmıştır.

Sarıyer halkının Eski Meydan olarak adlandırdığı yerde bulunan yapı, sahile yapılmış ancak zamanla sahil dolmuş ve sahilin biraz arkasına balıkçı barınağı yapılmış.

1720 yılında Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın kethüdası Maktul Mehmet Ağa tarafından onarılan camiye bir de minare eklenmiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu