Haber

İstanbul’da araç dolandırıcılarına operasyon: 23 kişi gözaltına alındı

İstanbul merkezli 5 ilde araç dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. “Bankada sorun yaşandı, para kısa sürede hesabınıza yatacak” diyerek dolandırıcılık yapan şüpheli, güvenlik kamerasına yansıdı.

İstanbul genelinde çok sayıda vatandaşın araçlarını satmaya çalışırken dolandırıldıklarından şikayet etmesi üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Organize ve Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Yapılan incelemede, araçlarını satmak isteyen vatandaşlar ve şüphelilerin kendileriyle alıcı olarak iletişime geçtikleri ve “Bankayla sorun oldu, para bankaya yatırılacak” gibi bahanelerle noterlik döneminde ödemelerini yapmadıkları belirlendi. yakında hesabınız”. Araçların parasını ödemeden ruhsat alan şüphelilerin, mağdurları parayı ödemeye yönlendirdiği ve satın aldıkları araçları diğer suç örgütü üyelerine devrettikleri belirlendi. Mağdurların şikayeti halinde araca şerh konulmaması için aracın iyi niyetli kişilere satıldığı ve haksız kazanç elde edildiği belirlendi. Aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen kişiler üzerinde 3 ay süren araştırma sonucunda örgüt bünyesinde hareket eden 29 şüpheli tarafından 13 eylemin gerçekleştirildiği belirlendi. Gruplar harekete geçerek operasyon için düğmeye bastı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri, 16 Ocak’ta İstanbul’da 12, İzmir’de 11, Muş’ta 2, Manisa’da 2 ve Sakarya’da 1 olmak üzere toplam 28 adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 23 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 2 araç kayyım otoparkına çekilirken, 10 araç ise satılamaz duruma geldi. Adreslerde yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, bu silaha ait 1 adet şarjör, 65 adet mermi ve 1 adet ruhsatsız tüfek ele geçirildi. Şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. – İSTANBUL

marmaraereglisi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu