Haber

İngiliz basını tarih verdi: Askeri Schengen bölgesi ne zaman kurulacak?

Batılı ülkeler askeri Schengen kurma çalışmalarını sürdürürken, British Times gazetesi konuyla ilgili son anlaşmaya varılması beklenen tarihi okuyucularına aktardı.

Times gazetesinin haberinde” NATO, askeri Schengen sistemi çerçevesinde Avrupa çapında askeri koridorlar oluşturulması konusunda müzakerelerde bulunuyor. Görüşmelerin sonuçları İttifakın Temmuz ayında Washington’da yapacağı zirveden önce açıklanabilir” denildi.

Sadece Avrupa ülkeleri arasında değil, Almanya’nın bölgeleri arasında da askeri teçhizat transferini sınırlayan kurallara ilişkin kafa karışıklığının NATO yönetimi için baş ağrısı olmaya devam ettiğini yazan gazete, sınır ötesi tatbikatların çoğu zaman önemli bürokratik süreçler gerektirdiğine ve bu durumun da bu duruma işaret ettiğine dikkat çekti. askeri kriz koşullarında zaman kaybına neden olacaktır. .

NATO Müşterek Direnç Aktivasyon Komutanlığı Eski Komutanı Korgeneral Alexander SolfrankRusya ile çatışma riski nedeniyle AB’de uygulanan Schengen politikasının bir benzerini NATO içinde oluşturmayı ve askeri personel ve teçhizatın ülkeden serbest dolaşımını sağlamayı amaçlayan bir ‘askeri Schengen’ alanı kurmak istediğini söylemişti. İttifak üyesi ülkeler.

Sollfrank’ın teklifini değerlendiriyoruz Kremlin Sözcüsü Dimitri PeskovNATO’nun bir ‘askeri Schengen’ bölgesi kurma planlarının Rusya ile yüzleşmeyi artırmayı amaçladığını belirterek, bunun Avrupa’nın Rusya’nın çekincelerini dikkate almadığının ve ayrılmaz güvenlik ilkesini göz ardı ettiğini vurguladı.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani de Avrupa Birliği’nin (AB) barışın korunmasında ve çatışmaların önlenmesinde rol oynayabilecek kendi silahlı kuvvetlerini oluşturması gerektiğini söyledi.

ABD, Çin, Hindistan, Rusya gibi güçlü oyuncuların olduğu ve krizlerin Ortadoğu’dan Hint-Pasifik’e uzandığı bir dünyada İtalyan, Alman, Fransız veya Sloven vatandaşların ancak mevcut güçlerle korunabileceğini savunuyor. Avrupa Birliği, İtalya Dışişleri Bakanı şunları söyledi: Bu nedenle savunma ve ortak ordunun somut bir gerçeklik haline gelmesi gerekiyor. Ve bu artık ertelenemez‘ ifadelerini kullandı.

haber-ikizce.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu