Haber

Fırtına nedeniyle Çanakkale’de feribot seferleri iptal edildi

ÇANAKKALE’de Kuzey Ege’de etkili olması beklenen fırtına nedeniyle Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yarın yapılması planlanan bazı feribot seferleri iptal edildi.

Çanakkale Boğazı ile Adalar sınırı arasında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ, Ege Denizi’nin kuzeyinde beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında Bozcaada’dan 07.00, 10.00, 14.00, Geyikli’den ise 08.00, 11.00, 15.00 seferleri iptal edildi. Gökçeada hattında Gökçeada’dan 07.00, 11.00, 17.00, 22.00, Kabatepe’den ise 09.00, 13.00, 19.00 seferleri yapılamayacak.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ VE METEOROLOJİ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de fırtına ve sağanak yağış uyarısında bulundu. Açıklamada, rüzgarın il genelinde güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli (50-70 km/saat, kıyılarda 80 km/saat) fırtına şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi. Vatandaşların ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgazdan kaynaklanan zehirlenmeler gibi aksiliklere karşı dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. Öte yandan gece saatlerinden itibaren kent genelinde, yarın öğle saatlerinde de kentin güneydoğusunda sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların beklendiği de bildirildi. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olmaları ve önlem almaları istendi.

Çanakkale Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Son değerlendirmelere göre; 11 Şubat 2024 Pazar günü gece saatlerinden sonra, 12 Şubat 2024 öğleden sonra Çanakkale ilinde kuvvetli (21-50 kg/m2) görüldü. Çanakkale’nin güneydoğusunda (Bayramiç, Yenice) çok kuvvetli eseceği, yer yer kuvvetli (51-100 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar, rüzgarın ise güneybatıdan kuvvetli şeklinde esmesi bekleniyor. ve kısa süreli fırtına (50-70 km/saat, kıyılarda 80 km/saat), şiddetli yağışlarla birlikte su baskını, “Su baskını, yıldırım, ulaşım aksaması, yerel dolu gibi aksiliklere karşı dikkatli olmak ve önlem almak gerekiyor” , kıyı bölgelerinde kasırga riski ve çatının uçması. Kamu kurum ve kuruluşlarımızca gerekli tedbirler alınmakla birlikte vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmalarını önemle rica ederiz.” denildi.

haber-alanya.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu