Haber

AK Parti, büyükşehir ve ilçe belediye başkanı adaylarını Ordu’da tanıttı

AK Parti, Ordu’da Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adayları ile Cumhur İttifakı adaylarını kamuoyuna tanıttı. Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, seçimlerin değerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aday tanıtım töreni Altınordu Durugöl İlçesi kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. AK Parti’nin 16 ilçe belediye başkan adayı, 19 ilçeden binlerce partilinin katıldığı terfi töreniyle kamuoyuna tanıtıldı. Programda Cumhur İttifakı’nın belediye başkan adayları da kamuoyuna açıklandı.

“İş siyaseti yapıyoruz”

Programda konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, seçimlerin demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi. Bu seçimin sadece yerel seçim değil, tüm dünyaya büyük ders verecek bir seçim olduğunu kaydeden Güler, “Daha önce pek çok seçim yaşadım. Ancak en çok heyecanlandığım seçim bu seçim. Biz bir şey olmak için değil, bir şeyler yapmak için buradayız. 5 yıllık süreçte çok seçim yaşadık.” “Hizmetleri hayata geçirdik. İş siyaseti yapıyoruz. Yaptıklarımız yapacaklarımızın garantisidir” dedi.

“Asla kâr politikası izlemedik”

Başkan Güler, hiçbir zaman kâr amaçlı politika izlemediklerini vurgulayarak, “Mühendisler ikna etmeye çalışmaz, ispat ederler. Onun için bizim çalışmalarımız 2 bin 200 kilometre yol, 250 iş makinesi, kırsal mahallelere içme suyu getirilmesi. Büyükşehir Belediyesi olarak 19 ilçemizde bütçemizin yüzde 95’ini altyapıya ayırıyoruz.” Birbirimizle yarışacağız. Çünkü benim belediyecilik anlayışımda bir felsefe ortaya koyduk. ‘Düşünen, Üreten, Yarışan Ordu’ ideolojisini ortaya koyduk. Çatışma değil, kira değil, kira yerine hizmet ve ekonomi. Amacımız şehrimizde istihdamı artırmak ve aynı zamanda şehrimizin ekonomisini geliştirmek. “Mazeret, mazeret, şikayet yok, kavga yok, çatışma yok, barış var. Huzurlu ilçeler yaratacağız. Bunları yaparken birlik ve beraberliğimiz esastır. Bunun en güzel örneğini Cumhur İttifakı olarak gösteriyoruz. “dedi.

“Halkın olanı halka sunduk”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler şunları söyledi:

“Yaşanabilir bir Ordu kurmak için Cumhurbaşkanımız bize bazı direktifler verdi. Bunlardan biri yatay mimari. Buradaki yüksek binaları, gökdelenleri mahkeme kararıyla yıktık. Durugöl’ü, Belde Evler’i, Ünye Çamlık’ı kazanca dönüştürmeyi de biliyorduk. Ancak, Biz bunu yapmadık, milletin olanı millete sunduk, bunların hepsi kanunla yapılan işler ve yapmaya da devam edeceğiz, üstelik bunları doğru olduğuna inandığımız bir inancın sonucu olarak yaptık. Bu kentte 100-110 bin imza boşuna toplanmadı, halkımıza kulak tıkadık, kapatamadık. Gözlerini kapatırsan kendine geceyi yaratırsın. Eğer kalbin kapalıysa onu duyamayabilirsin.”

“23 yıldır hep altyapıyla uğraştık”

Programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, yaklaşık 20 yıl Samsun Belediye Başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı. Yılmaz, Türkiye’nin en büyük sorununun altyapı olduğunu ve çözmeye çalıştıklarını belirterek, “AK Parti’nin kurulduğu 2002’den, yani 1994’ten bu yana Türkiye yarım kalmış, inşa edilmemiş, yarım kalmış durumda. Altyapısı ya da ülkenin altyapısı o ideolojik belediyeler yüzünden.” “İnanın kalkınmanın gerektirdiği diğer hizmetleri de tamamlamaya çalışıyoruz. Türkiye 22-23 yıldır sürekli altyapı yapıyor, farkında mısınız?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994’te İstanbul Belediye Başkanı olduğunda ‘Hizmet belediyeciliğini hızla hayata geçirmemiz lazım’ dediğini anlatan Yılmaz, “Zaten 2002’de iktidara geldikten sonra hizmet anlayışını yeniden gündeme getirdik, millet -dokunaklı, insan odaklı çalışmalar, insanların ihtiyaçları.” “Yaşamını ve konforunu iyileştirmeyi amaçlayan ihtiyaçlara öncelik veriyor ve bu anlayış, bu ideolojinin doğal bir sonucuydu” dedi.

“Muhalefet sürekli bahane üretiyor”

Türkiye Asır Hizmet Belediyesi’nde ertelenen hizmetlerin tamamlanacağını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Gücümüzü halkımızın yaşam standartlarını, kişi başına düşen gelirini, refah düzeyini yükseltmeye yönelik çalışmalarda kullanacağız. Bunu ancak aklı başında, yetkin AK belediyelerle yapabiliriz. Bunu da ancak olarak yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız gibi bu konuda öngörüsü yüksek bir lider grubu. Bunun dışında hayalleri var “Bizi takip eden siyasi rakiplerimizin yapabileceği hiçbir şey olmadığını söylemek istiyorum. Sürekli bahaneler üretiyorlar, bahaneler bulmaya çalışıyorlar. Çeşitli bahaneler bularak seçim öncesi verdikleri sözleri yerine getirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar.”

Konuşmaların ardından AK Parti’nin Ordu’daki ilçe belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtıldı. AK Parti’nin Ordu’daki ilçe belediye başkan adayları şöyle açıklandı:

“Akkuş’ta İsa Demirci, Altınordu’da Aşkın Merasim, Aybastı’da İzzet Gündoğar, Çatalpınar’da Ahmet Özay, Çaybaşı’nda İsmet Yanık, Fatsa’da İbrahim Ethem Kibar, Gölköy’de Fikri Uludağ, Gürgentepe’de Yener Yalçınkaya, Kabadüz’de Yener Kaya, Yakup Yılmaz’da Kabataş, Korgan’da Tuncay Kiraz, Kumru’da Yusuf Yalçuva, Mesudiye’de Cengiz Koçyiğit, Perşembe günü Cihat Albayrak, Ulubey’de İsa Türkcan, Ünye’de Hüseyin Tavlı.”

AK Parti, Cumhur İttifakı kapsamında Çamaş, İkizce ve Gülyalı ilçelerinde aday çıkarmayacak, MHP’nin adaylarını destekleyecek. Çamaş’ta Mahmut Ayparçası, İkizce’de Osman Kaygı ve Gülyalı’da Medet Sipahi Cumhur İttifakı’nın adayları oldu.

Toplantıya AK Parti Ordu Milletvekilleri İbrahim Ufuk Kaynak ve Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, AK Parti MKYK Üyeleri Fahrettin Yahşi ve Adnan Günnar ile çok sayıda vatandaş katıldı. – ORDU

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu