Haber

7 büyüklüğünde deprem oldu: Kırgızistan’daki depremde can ve mal kaybı yaşanmadı

Kırgızistan’da meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremin ardından Kırgızistan Acil Durumlar Bakanı Boobek Acikeev bir açıklama yaptı. Acıkeev, depremin yerel saatle 00.09’da Çin topraklarında meydana geldiğini belirterek, Çin ile Kırgızistan’ın sonuna yakın olan Issık-Kul bölgesinin, Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinde şiddetli depremler meydana geldi. Bunun hissedildiğini kaydetti. Açıkeyev, “ Başkent Bişkek’te 4-5 büyüklüğünde deprem hissedildi. Başkent Bişkek’in yanı sıra Ceti Ögüz, Aksu ve Tüp ilçelerinde şu an itibarıyla herhangi bir can kaybı veya hasar kaydedilmedi.” söz konusu.

Deprem Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’da da hissedildi

İnsanlar sokaklara döküldü Kırgızistan’da benzin istasyonlarında kuyruklar oluştu oluşturulan. Deprem Kırgızistan’ın yanı sıra Kazakistan, Özbekistan ve Tacikistan’da da hissedildi. Kazakistan Ulusal Sismolojik Gözlem ve Araştırma Bilim Merkezi Başkanı Daulet Sarsenbayev, yaptığı açıklamada depremin Almatı bölgesi ve Almatı şehrinde hissedildiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırma Kurumu’ndan (USGS) yapılan açıklamada, Kırgızistan’ın Çin’in Sincan Uygur Özerk Bölgesi ile sınır bölgesine yakın konumda yer alan Kızıl-Su ilçesinin 126 kilometre güneydoğusunda 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem yaklaşık 28 kilometre derinlikte meydana geldi. .

maden-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu