Teknoloji

Xiaomi, Gerçek Köpeklerden Farkı Olmayan Yeni Robot Köpek CyberDog 2’yi Tanıttı!

Cep telefonlarından konut işlerine kadar pek çok farklı kategoriden çalışmayla karşımıza çıkan Xiaomi, 2021 yılında robot köpeği Cyberdog’u tanıttı. Bu çalışma, çarpmaların üstesinden gelmek, sesli komut almak gibi farklı işlevleri yerine getirebiliyordu.

Çinli teknoloji devi, bugün yeni CyberDog’u resmen tanıttı. Siber Köpek 2,selefine kıyasla birçok güzelleştirme ile geldi.

Bir önceki nesle göre çok daha akıllı olan CyberDog 2, gerçekten de bir köpeğe benziyor.

CyberDog 2 hem görüntü hem de özellikler açısından yeniliklerle geliyor. CyberDog 2’ye baktığımızda ürkütücü bir görünümle artık ilk versiyondan çok daha fazlası. gerçek bir köpeğe benzeyen bir tasarımla geldiğini görüyoruz. Hatta iki küçük kulağıyla dobermanı andırdığını söyleyebiliriz.

Yeni nesil CyberDog 2, 8,9 kilo ve 36,7 santimetre boyunda Selefinden daha küçük ve daha hafiftir. Robot, yapay zeka destekli kamera, dört adet ToF sensörü, RGB kamera, LiDAR sensörü, derinlik kamerası, ultrasonik sensör, balıkgözü lens, dört adet mikrofon ve kuvvet sensörü gibi görme, dokunma ve duyma yeteneklerini geliştiren özelliklere sahip.

Kullanıcısının yakın arkadaşı olacak CyberDog 2, 21 TOPS performans sunabilen NX işlemcisi ile bir önceki nesle göre çok daha akıllı. Robot, komutlarla komut yürütmenin yanı sıra, kullanıcısını takip etme, yemek yeme veya su içme eylemlerini simüle etme gibi işlemleri de yapabiliyor.

Ayrıca şirket kendi geliştirdiği CyberGear Ayrıca robotun daha çevik olduğunu ve aktüatörü ile daha karmaşık hareketler yapabildiğini söylüyor. Düştükten sonra ayağa kalkmak ve takla atmak bu hareketlere örnektir. Robotun yüzü saniyede 1,6 metre olarak açıklandı.

Yakında Çin’de satışa çıkacak olan CyberDog 2’nin fiyatı 12.999 yuan (1790$) olarak ilan edildi. İşin Çin dışındaki pazarlara gelme olasılığı çok düşük.

golmarmara-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu