Haber

Venezuela, Türkiye ve Suriye’ye 50 kişilik arama kurtarma ekibi gönderdi

Venezuela, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki ve 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun talimatıyla Türkiye ve Suriye’ye 50 kişilik arama kurtarma timi gönderdi.

Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Maiquetia Uluslararası Havalimanı’nda arama kurtarma ekibiyle birlikte yaptığı açıklamada, Venezuela halkının Türkiye ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Gil, arama kurtarma ekibini ilaç ve gıda paketleriyle birlikte iki ülkeye göndereceklerini belirterek, “Bir kez daha paylaşmak isteriz ki, Cumhurbaşkanımız Nicolas Maduro liderliğindeki Venezuela hükümeti ve halkı, Her iki kardeş ülkede meydana gelen yıkıcı depremden dolayı son derece üzgünüz.” dedi.

Gil, Türkiye ve Suriye’de meydana gelen deprem sonrasında büyük bir trajedi yaşandığını vurgulayarak, “Uluslararası toplumdan acilen yardım için seslerini yükseltmelerini rica ediyoruz. Türkiye ve Suriye halkına acil şifalar diliyoruz. Silahlı kuvvetlerimiz ve sivil savunma uzmanlarımız mümkün olduğu kadar çok canın kurtarılmasına katkıda bulunacak. Gönderiyoruz.” söz konusu.

İçişleri ve Adalet Bakanı Remigo Ceballos Inchaso, Türkiye ve Suriye’ye afet konusunda uzmanlaşmış bir heyet göndereceklerini belirterek, “Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var, Türkiye ve Suriye halkına desteğimizi ve dayanışmamızı göstereceğiz. Gelecekteki olası ihtiyaçlar için iletişimde kalacak.” terimini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu