Ekonomi

Türkiye’nin ilk uydu kuluçka merkezi “Küp Beyoğlu” Ocak’ta açılıyor

Türkiye’nin ilk “uydu kuluçka merkezi” Cube Beyoğlu, Teknopark İstanbul ve Beyoğlu Belediyesi ortaklığında Ocak 2023’te açılacak.

Teknopark İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin katılımıyla düzenlenen törenle Beyoğlu Uydu Kuluçka İşbirliği Protokolü imzalandı.

Küp Kuluçka merkezinde düzenlenen imza törenine Teknopark İstanbul Yürütme Konseyi Başkanı Prof. Dr. Metin Yerebakan ve Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. İsmail Koyuncu ve ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök katıldı.

Verilen bilgiye göre Teknopark İstanbul’un şehir merkezindeki faaliyetlerinin merkezi olacak olan Cube Beyoğlu, Türkiye’nin ilk uydu kuluçka merkezi olacak.

Teknopark İstanbul ve kuluçka merkezi Cube Incubation, girişimcilik ekosistemindeki tecrübesi ve güçlü akademik kurumlarla güçlendirilmesi sayesinde girişimcilik ekosistemine yeni bir soluk getirecek.

Önümüzdeki ay İstiklal Caddesi Mis Sokak’ta açılması planlanan 5 katlı Cube Beyoğlu’nda yapay zeka, dijital sanat, simülasyon, oyun, artırılmış gerçeklik, VR ve taşınabilir uygulamaların tematik alanlarına odaklanılacak.

Ayrıca Cube Incubation ekleri ile 7/24 açık modern çalışma alanları, eğitim ve etkinlikler, mentorluk, akademik ve teknik danışmanlık, teknik ve işletme analizleri, yatırımcı ve firma görüşmeleri, bilgi tabanlarına erişim, TTO vakıfları gibi girişimciler için birçok fırsat ve teknopark vergi avantajı. temin edilmiş olacak.

“Oyun teknolojisinin merkezi olacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu, “Yüksek teknoloji odaklı inovasyon faaliyetleri ile bir çekim merkezi olma hedefimiz doğrultusunda hayata geçirmekten büyük heyecan duyduğum Cube Beyoğlu, Türkiye’de bir ilk olması açısından da önemli. Girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak. Örneğin oyun teknolojisi ile ilgili konular Cube Beyoğlu’nda planlanacak.” sözlerini kullandı.

Projenin sahibi Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu 100. Yıla Yakışır mottosuyla projelerini hayata geçirdiklerini ve planladıklarını belirtti.

Yıldız, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Milli Mücadele’nin adını taşıyan İstiklal Caddesi’nde bir ilke imza atmanın ve gençlerimizin hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz. Burada gençlerimiz dünyaya hazırlanacaklar. yarının dünyasında Türkiye’yi daha güçlü kılmak için eğitim alacaklar.” değerlendirmesini yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu