Yaşam

Son Yılların Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi Uluslararası Filmleri

Son yıllarda uluslararası sinemalar seyirciyle daha çok buluşmaya başladı. Birçok nefes kesici hikaye izlenmeyi bekliyor. Dünyanın dört bir yanından en iyi uluslararası sinemaları sizler için derledik. Buyrun…?

Kaynak:https://www.buzzfeed.com/matthewhuff/…

24. Yumurtadan Çıkma (2022)

İmdb: 6.2

Özet: Talepkar annesini umutsuzca teselli etmeye çalışan genç bir jimnastikçi, garip bir yumurta keşfeder. Saklayın ve sıcak tutun. Ancak yumurtadan çıkan şey herkesi şok eder.

Oyuncular:Siiri Solalinna, Sophia Heikkilä, Jani Volanen

Müdür:Hanna Bergholm

23. Kuzu (2021)

İmdb: 6.3

Özet: Çocuksuz bir çift, İzlanda’daki bir çiftlikte sakin bir hayat yaşıyor. Daha sonra çiftlikte doğan bir koyunun farklı özelliklere sahip olduğunu keşfederler. Koyun da insan özellikleri göstermeye başlar.

Oyuncular:Noomi Rapace, Hilmir Snær Guðnason, Björn Hlynur Haraldsson

Müdür:Valdimar Johannsson

22. Anılar (2021)

İmdb: 6.5

Özet: Memoria harika bir gerilim filmi. İskoçya’da yaşayan bir kadın, Kolombiya’da seyahat ederken tuhaf sesler duymaya başlar. Duyduklarını açıklamaya çalışır.

Oyuncular:Tilda Swinton, Elkin Diaz, Jeanne Balibar

Müdür:Apichatpong Weerasethakul

21. Kötü Şans Çakışma veya Çılgınlık Pornosu (2021)

İmdb: 6.6

Özet: Bir okul öğretmeni olan Emi, kişisel bir seks kasetinin internete sızdırılmasının ardından mesleğinin ve prestijinin tehdit altında olduğunu fark eder. İşten çıkarılmasını talep eden ebeveynlerle görüşmek zorunda kalan Emi, onların baskılarına boyun eğmeyi reddeder.

Oyuncular:Katia Pascariu, Claudia Leremia, Nicodim Ungureanu

Müdür:Yahuda Radu

20. Bir Chiara (2021)

İmdb: 6.9

Özet: 15 yaşındaki Chiara, kız kardeşinin doğum günü partisinin olduğu gece babasının gizemli bir şekilde ortadan kaybolmasının ardından ailesinin geçmişini araştırmaya başlar. Ailesi hangi sırları saklıyor ve bu onun hayatını nasıl etkileyecek? Chiara bu soruların cevaplarını bulmaya kararlıdır.

Oyuncular:Patrizia Amato, Koudous Seihon, Pio Amato

Müdür:Jonas Carpignano

19. Resmi Yarışma (2021)

İmdb: 7.1

Özet: Zengin bir iş adamı başarılı bir film çekmeye karar verir. Filmin çekimleri için ünlü bir film yapımcısıyla anlaşma yapar.

Oyuncular:Penelope Cruz, Antonio Banderas, Oscar Martinez

Müdür:Mariano Cohn, Gaston Duprat

18. Ben Senin Adamınım (2021)

İmdb: 7.1

Özet: Bir bilim adamı, çalışması için araştırma fonu elde etmek amacıyla fantastik bir deneye katılma teklifini kabul eder. Üç hafta boyunca onu eğlendirmek için yaratılmış insansı bir robotla yaşayacak.

Oyuncular:Vincent Macaigne, Maelys Ricordeau

Müdür:Keren Ben Raphael

17. Paralel Anneler (2021)

İmdb: 7.1

Özet: Aynı gün doğum yaptıktan sonra beklenmedik bir şekilde birbirine bağlanan iki annenin hikayesi. Anneliğin farklı yönlerine odaklanan sinema oldukça sürükleyici.

Oyuncular:Penelope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde

Müdür:Pedro Almodóvar

16. İyi Patron (2021)

İmdb: 7.2

Özet:Film, ödül kazanmak için çalışanlarının özel hayatlarına karışmaya başlayan fabrika sahibi Julio’nun hikayesini anlatıyor.

Oyuncular:Javier Bardem, Manolo Solo, Almudena Amor

Müdür:Fernando Leon de Aranoa

15. Ayrılma Kararı (2022)

İmdb: 7.3

Özet: Kaya tırmanışı sırasında gizemli bir şekilde ölen adamın ölümünü araştıran dedektif, adamın karısına aşık olur. İkilinin ortasında dalgalanan ilgi sinema boyunca devam ediyor.

Oyuncular:Park Hae-il, Tang Wei, Lee Jung-hyun

Müdür:Park Chan Wook

14. Tanrı’nın Eli (2021)

İmdb: 7.3

Özet: 1980’lerin Napoli’sinde amaçsız bir genç, hayatı anlamaya ve kendi yolunu çizmeye çalışır. Aile trajedisi yaşarken, ne olmak istediğine karar vermesi gerekiyor. Daha sonra film yapımcılığını keşfeder.

Oyuncular:Filippo Scotti, Toni Servillo, Teresa Saponangelo

Müdür:Paolo Sorrentino

13. 6 Nolu Kompartıman (2021)

İmdb: 7.3

Özet:Film,   Moskova’da bir trene binen ve kendisini bir Rus madenciyle aynı kompartımanda bulan Finli bir öğrencinin hikayesini anlatıyor. İkili, bakış açılarını değiştirecek bir yolculuğa çıkar.

Oyuncular:Seidi Haarla, Yuri Borisov, Dinara Drukarova

Müdür:Juho Kuosmanen

12. Ateşle Yazmak (2021)

İmdb: 7.3

Özet: Erkek egemen bir haber ortamında, Hindistan’ın Dalit kadınları tarafından yönetilen tek gazetesi ortaya çıkıyor. Baş muhabir Meera ve gazetecileri, güçlü olmanın ne demek olduğunu yeniden tanımlayarak gelenekleri bozarlar.

Oyuncular:Meera Devi, Shyamkali Devi, Suneeta Prajapati

Müdür:Sushmit Ghosh, Rintu Thomas

11. Gerçekleşiyor (2021)

İmdb: 7.4

Özet: Annie Ernaux’nun aynı adlı romanından uyarlanan film, 1960’lı yıllarda geçiyor. O zamanlar Fransa’da kürtaj hala yasa dışıyken genç bir kızın yaşadıklarını anlatıyor.

Oyuncular:Anamaria Vartolomei, Kacey Mottet Klein, Luana Bajrami

Müdür:Audrey Divan

10. Lunana: Sınıfta Bir Yak (2019)

İmdb: 7.4

Özet:Film, öğretmen olmak istemeyen ve bunun yerine müzisyen olmak için Avustralya’ya taşınmayı planlayan genç bir öğretmenin hikayesini anlatıyor.

Oyuncular:Sherab Dorji, Ugyen Norbu Lhendup, Kelden Lhamo Gurung

Müdür:Pawo Choyning Dorji

9. Minyon Anne (2021)

İmdb: 7.4

Özet: Nelly, büyükannesini yeni kaybetmiştir ve o ve ailesi, annesinin çocukluk evinin temizlenmesine yardım eder. Bir gün konağı ve çevredeki ormanları keşfetmeye başladığında kendisiyle aynı yaşta bir kızla tanışır.

Oyuncular:Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

Müdür:Celine Sciamma

8. Büyük Özgürlük (2021)

İmdb: 7.5

Özet: Savaş sonrası Almanya’da, Müttefikler tarafından kurtuluş, herkes için özgürlük anlamına gelmez. Hans, eşcinselliği bir hata yapan 175. paragraf uyarınca defalarca hapis cezasına çarptırıldı. Hücre arkadaşı Viktor ile beklenmedik bir bağ kurar.

Oyuncular:Franz Rogowski, Georg Friedrich, Anton von Lucke

Müdür:sebastian meise

7. Bir Kahraman (2021)

İmdb: 7.5

Özet: Rahim ödeyemediği borç yüzünden cezaevindedir. İki günlük izin süresi boyunca, alacaklısını paranın bir kısmını ödeyerek şikayetinden vazgeçmesi için ikna etmeye çalışır. Ancak işler planlandığı gibi gitmez.

Oyuncular:Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadre Orafaee

Müdür:asgar farhadi

6. Arabamı Sür(2021)

İmdb: 7.6

Özet: Tanınmış bir tiyatro oyuncusu ve yönetmeni, Hiroşima’da ‘Vanya Dayı’ adlı oyunu yönetmesi için teklif alır. Ancak karısının beklenmedik ölümüyle mücadele etmek zorundadır.

Oyuncular:Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Masaki Okada

Müdür:Ryusuke Hamaguçi

5. Dünyanın En Kötü İnsanı (2021)

İmdb: 7.8

Özet: Julie, çalkantılı bir aşk hayatıyla uğraşan ve kariyer yolunu bulmaya çalışan genç bir bayandır. Julie’nin hayatının dört yıllık günlüğü, gerçekte kim olduğuna dair bir bakış açısı sunuyor.

Oyuncular:Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum

Müdür:Joachim Trier

4. Batı Cephesinde Her Şey Sessiz (2022)

İmdb: 7.8

Özet: Filmin prömiyeri bu yılın başlarında Toronto Uluslararası Film Festivali’nde yapıldı. Birinci Dünya Savaşı sırasındaki Alman askerlerini konu alan romanından uyarlanan film, Birinci Dünya Savaşı sırasında batı cephesinde genç bir Alman askerinin yaşadığı acı deneyimleri anlatıyor. War reverse bir savaş sinemasıdır.

Oyuncular:Louis WolheimLew AyresJohn Wray

Müdür:Lewis Kilometre Taşı

3. Arjantin, 1985 (2022)

İmdb: 7.8

Özet: Arjantin’de 1983’te askeri diktatörlük sona ermiş olsa da güçlü kişilerin yönetimdeki etkisi devam etti. Bir avukat ve ekibi bu kişilerle ilgilenmeye başlar.

Oyuncular:Ricardo Darin, Alejandra Flechner, Gabriel Fernandez Capello

Müdür:Santiago Gönye

2. Kaçmak (2021)

İmdb: 7.9

Özet: Düğünün eşiğindeki eşcinsel bir adam ilk kez hayat hikayesini anlatıyor. Afganistan’da yaşayan adam ve ailesi savaş nedeniyle ülkeyi terk eder. Savaştan kaçarken Rusya’ya yapılan harcamalar. Tek başına Danimarka’ya taşınmadan önce, aile üyeleri yol boyunca birer birer ortadan kaybolur.

Oyuncular:Daniel Karimyar, Fardin Mijdzadeh, Milad Eskandari

Müdür:Jonas Poher Rasmussen

1. RRR (2022)

İmdb: 8.0

Özet: RRR, şimdiye kadar yapılmış en değerli Hint sinemasıdır. 1920’lerde ülkeleri için savaşmaya başlamadan önce iki efsanevi devrimcinin evlerinden uzakta yaptıkları yolculukları anlatan kurgusal bir hikaye.

Oyuncular:Ram Charan, Alia Bhatt, Ray Stevenson

Müdür:SS Rajamouli

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu