Haber

Popovich’ten Obradovic’e, Drogba’dan Abdullah Avcı’ya depremzedeler için yardım kampanyası

Spor Dünyanın önde gelen teknik direktörleri, teknik direktörleri, futbolcuları, basketbolcuları, dünya şampiyonları ve çok sayıda sporcu sosyal medyadan canlı yayınla depremzedeler için yardım çağrısında bulundu. Yayına katılan birçok isim pahalı ve anlamlı eşyaların açık arttırmayla satılmasını istedi. Hem canlı yayından hem de müzayededen elde edilecek gelirin tamamı, depremden etkilenen çocukların eğitimi için Darüşşafaka’ya bağışlanacak.

Deprem felaketinin ardından dijital medya platformu Socrates’in ev sahipliğinde YouTube üzerinden canlı yayınla bir yardımlaşma ve dayanışma gecesi düzenlendi. Altı saat süren, spor ve sanat dünyasını buluşturan düzenlemeye yüzden fazla isim katıldı. Gregg Popovich’ten Didier Drogba’ya, Dünya Şampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz’dan Dünya Şampiyonu Milli Bilardocu Semih Saygıner’e, Zeljko Obradovic’ten Abdullah Avcı’ya, Hakan Çalhanoğlu’ndan Burak Yılmaz’a, Sarunas Jasikevicius’tan Erdem Can’a, Olimpiyat Şampiyonu Milli Boksör Busenaz Sürmeneli’den Çağla Büyükçay’a, Furkan Korkmaz’dan Dorukhan Toköz’e, Ufuk Sarıca’dan Melih Mahmutoğlu’na çok sayıda değerli isimle yaklaşık 4 milyon liralık bağış toplandı. Toplanan bağışların depremden etkilenen çocukların eğitimi için Darüşşafaka’ya bağışlanacağı açıklandı. Aynı zamanda yayını izleyen izleyiciler Ahbap, AÇEV, TOG, Needs Map, TEGV gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının çatı platformu olan Afet Platformu’na YouTube Fundraiser aracılığıyla yaklaşık 20.000$ bağışta bulundu. Socrates’in hayata geçirdiği socratessahada.com üzerinden ünlü sporcuların bağışladığı manevi değeri yüksek eşyalar, 19 Şubat 2023 Pazar gününe kadar müzayedeye çıkarıldı. Geceye katılan spor dünyasının değerli isimlerinden bazılarının açıklamaları şöyle: ;

San Antonio Spurs Baş Antrenörü Gregg Popovich: Diyarbakır’da yaşadım ve genç bir adam olarak Gaziantep dahil birçok şehri gezdim. O güzel insanların inançlarını, karakterlerini ve zorlukların üstesinden gelme güçlerini biliyorum. Yetimlere eğitim imkanı sağlayan ve bunu yüzlerce yıldır mükemmel bir şekilde yapan Darüşşafaka ile birlikte hareket edeceğim. Yalvarırım, yardım etmenin bir yolunu bul.

Partizan Belgrad Başantrenörü Zeljko Obradovic: Fenerbahçeli oyuncularımla ve arkadaşlarımla konuştum. Önümüzdeki hafta burada Belgrad’da maçımız var ve bu maç öncesi depremzedeler için neler yapacağımızı konuşacağız.

Barcelona Baş Antrenörü Sarunas Jasikevicius: Size güç ve sabır diliyorum. Bütün dünya senin durumunu izliyor ve herkes senin yanında. Bu büyük bir trajedi ama burada yalnız değilsin.

Trabzonspor Teknik Müdürü Abdullah Avcı: Milletimizin başı sağolsun. Canımız çok yandı, yanmaya devam ediyor. Yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Geçen sene 61 numaralı bir forma yaptırdım. Tüm oyuncuların imzaları var. Ben de depremzedelere destek olmak ve bu forma ile küçük bir katkı yapmak istiyorum.

Galatasaray’ın eski futbolcusu Didier Drogba: Galatasaray forması giyerken Real Madrid’e karşı attığım formayı depremzedeler ve depremzedelerin eğitimi için bağışlamak istiyorum.

A Milli Futbol Grubu Kaptanı ve İnter oyuncusu Hakan Çalhanoğlu: Yetkililere seslenmek istiyorum: Türkiye bir depremler ülkesidir. Lütfen bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekeni yapın. Artık kimse hayatını kaybetmemeli.

Trabzonspor’da forma giyen Dorukhan Toköz: Hem Galatasaray hem de Fenerbahçe stadlarına yardıma gittiğimde kendimi evimde gibi hissettim. Kolileri beraber taşıdık, beraber kamyonlara yükledik. Bağış için Galatasaray’a iki imzalı forma teslim ettim. Artık renk yok. Tek renk var.

Beşiktaşlı futbolcu Tayyip Talha Sanuç: Maddi manevi elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Ancak bu süreçte en çok takdiri ve teşekkürü hak eden kişiler, halen afet bölgelerinde mücadele eden arama kurtarma ekiplerimiz ve madencilerimizdir.

Türkiye’yi bilardoda ilk dünya şampiyonu yapan Semih Saygıner, “Deprem hepimizi derinden sarstı. Hayatlarımız değişti, oradaki insanların hayatları değişti, kayıplarımız var. Yaraları sarmak için bağışta bulundum. Bu organizasyona ilk dünya şampiyonluğu ipucum. Burası hem Darüşşafaka hem de Türkiye Eğitim Gönüllüleri. Vakıf temelli bir organizasyon, para oraya gidiyor. Umarım bu ürünler iyi fiyata satılır ve depremzedeler için bir faydamız daha olur.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu