Ekonomi

Mahallenin geçim kaynağı oldu, çamaşır gibi kuruttular teni.

Adana’nın Kozan ilçesine bağlı Konak Mahallesi’nde atıl durumdaki limonları kurtaran mahalleli, bahçede 3 TL’ye düşen ürünün kabuklarını kurutup 24 milyon liraya satarak hem kendi hem de ülke ekonomisine kazanç sağlıyor. 18 TL.

Kozan’ın Konak İlçesi’nde narenciye kabukları kurutularak ekonomiye kazandırılıyor. Bu yıl 7 TL’den alıcı bulan ve 3 TL’ye kadar düşen limon, portakal ve turunçgiller kabuklarını kurutarak ekonomik girdi sağlıyor. Kollarında kalan narenciye işlerini kurutan mahalleliler 3 ay boyunca canla başla çalışırken, iş birliği tarzında hazırlanan limon kabukları iplere asılarak balkon ve çatılarda kurutuluyor. İlaç, aroma, boya ve güzel koku sanayinde kullanılan kabuklar mahallenin geçim kaynağı oldu. Mahalle sakinleri, Ege Bölgesi’ne gönderilen top mermileri için ilçede fabrika kurularak daha fazla istihdam sağlanmasını istediklerini kaydetti.

Nevzat Yaşar (68), 10 yıldır emekli maaşına ek gelir olarak limon kabuğu kuruttuklarını belirtti. ” söz konusu.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Yiğinoğlu, Ege Bölgesi’nde sanayicilerin kabukları ilaç, parfüm ve tatlandırıcı olarak satın aldıklarını kaydederek, bu ürünün işleneceği fabrikaların Akdeniz’de kurulmasını istediklerini belirtti.

Yiğinoğlu, limonun 7 TL’den 3 TL’ye düştüğünü bildirdi. dedi.

Öte yandan karı koca olarak çalışan İnanç ve Emine Mallı çifti, bunun güçlü bir fazla mesai olduğundan bahsederek, yapılan işin tüm mahalleye ek gelir olduğunu kaydetti. – ADANA

habercamoluk.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu