Ekonomi

L3Harris, savunma talebiyle 4. çeyrek kar tahminlerini aştı

Savunma yüklenicisi L3Harris Technologies Inc, dördüncü çeyrekte, artan silah talebi ve artan güvenlik endişeleri nedeniyle küresel savunma harcamalarındaki artışın etkisiyle beklenenden yüksek kar bildirdi.

Artan kasılmalar, Ukrayna’da devam eden savaş, Orta Doğu’daki gerilimler ve Çin’in askeri faaliyetlerine yönelik tehditler de dahil olmak üzere çeşitli uluslararası çatışmaların bir sonucudur. Bu artışa rağmen şirketin büyümesi devam eden işgücü ve tedarik zinciri sorunları nedeniyle sınırlı.

Şirketin hisseleri, 2024 yılı için tahmini satışlarının 20,7 milyar ila 21,3 milyar dolar arasında değişeceğini ve Londra Menkul Kıymetler Borsası Grubu’nun (LSEG) 21,45 milyar dolarlık beklentilerinin altında kalacağını açıklamasının ardından mesai sonrası işlemlerde yaklaşık %3 düştü.

Pentagon, Boeing ve RTX gibi yüksek profilli müşterilere hizmet veren L3Harris, hisse başına 3,35 dolarlık düzeltilmiş kazanç bildirdi ve bu rakam, hisse başına ortalama analist varsayımının 3,31 dolarını aştı. Şirketin 29 Aralık’ta sona eren çeyrekteki toplam satışları, 5,29 milyar dolarlık beklentileri aşarak %17 artışla 5,34 milyar dolara yükseldi.

Geçen ay L3Harris, bilançosunu güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak birleşme ve satın alma faaliyetlerini öngörülebilir gelecekte duraklatacağını duyurdu. Şirket 2019 yılında L3 Technologies ve Harris Corp’un birleşmesiyle kuruldu ve şu anda NYSE:LHX olarak işlem görüyor.

InvestingPro İçgörüleri

L3Harris Technologies Inc, tedarik zinciri zorluklarının ortasında artan talebin karmaşıklığıyla uğraşırken, şirketin mali durumu ve pazar konumu incelikli bir tablo sunuyor. InvestingPro’nun gerçek zamanlı verilerine göre L3Harris Technologies’in şu anda piyasa değeri 38,8 milyar dolar ve F/K oranı 26,06. 2023 yılı 3. çeyreği itibarıyla son on iki ay dikkate alındığında bu oran daha cazip bir seviye olan 20,59’a yükseliyor. Bu, aynı dönem için 0,76’lık bir PEG oranıyla tamamlanmaktadır; bu, fayda artışına göre potansiyel değere işaret etmektedir.

L3Harris Technologies için InvestingPro İpuçları, şirketin 22 yıl üst üste temettüsünü artırarak hissedar getirilerine olan bağlılığını gösterdiğini vurguluyor. Ayrıca, hisse senedinin düşük fiyat oynaklığı ve Havacılık ve Savunma sanayindeki değerli bir oyuncu statüsü göz önüne alındığında, yatırımcılara olumlu bir görünüm sağlayacak şekilde net gelirin bu yıl artması bekleniyor.

InvestingPro, L3Harris Technologies’in finansal ve stratejik konumunu daha derinlemesine incelemek isteyen okuyucular için ek ipuçları sunuyor. Şirketin son on iki aydaki karlılığı ve son on yıldaki yüksek getirisi hakkında bilgi içeren 12 InvestingPro İpucu bulunmaktadır. Bu ipuçlarına, şu anda %50’ye varan indirimle özel bir Yeni Yıl indiriminde olan InvestingPro aboneliği yoluyla ulaşabilirsiniz. Daha fazla faydalanmak için SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinde ek %10 indirim, SFY241Ayrıca kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirimden de yararlanabilirsiniz.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

ilic-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu