Haber

İsrail, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 40 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te 40 Filistinliyi gözaltına aldı.

Filistinli Esirler Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin gece ve sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki Filistinlilerin konutlarına baskınlar düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin bu baskınlarda 2’si kadın 40 Filistinliyi gözaltına aldığı, 7 Ekim’den bu yana İsrail güçleri tarafından gözaltına alınan Filistinli sayısının 2 bin 80’e çıktığı belirtildi.

İsrail’in Gazze baskınlarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İsrail’e göre Gazze Şeridi’nde 31 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda öldürülen asker sayısı 25’e yükselirken, Kassam Tugayları’nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor. İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri hayatını kaybetti.

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı’na göre İsrail’in baskınlarında 3 bin 900’ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 500 Filistinli öldürüldü, en az 24 bin kişi de yaralandı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 144 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazze’nin binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastaneleri ile Kudüs çevresini ve Filistin Kızılayı’na bağlı Endonezya hastanelerini vurdu. , tahliyeyi zorluyor. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 58 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu