Haber

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş: ‘Biz adayız ve seçimi kazanacağız’

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, “Dün akşam Sayın Başkanımızla konuştum. Başkanımızın tutumu net. ‘Adayımız Lütfü Savaş ve seçimi kazanacağız’ diyor. Üçte geleneksel kazanma işimizi yapacağız” dedi. Dördüncü dönemde de. Kimsenin tereddüdü olmasın.”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın belediye başkanlığı adaylığına ilişkin açıklaması şöyle:

“SONUÇLARDAN DOLAYI KORKMAYACAĞIM, İLGİLENMEYECEĞİM, DEPRESEL OLMAYACAĞIM”

“Bugün çok kısa ve net bir açıklama yapacağım. Hatay’da oynanan oyunları çok net biliyoruz. İktidarın Hatay’ın Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkanı tarafından yönetilmesini istemediğini biliyoruz. Hatay’daki mülteci işgaline karşı asla sessiz kalmayacağımı herkese ilan ediyorum. “Hatay’da imar rantına izin vermeyeceğimi herkesle paylaşmak istiyorum. Hatay’ı asla tehditlere teslim etmeyeceğimizi sizlerle paylaşmak istiyorum. Sonuç olarak korkmayacağım, yılmayacağım, pes etmeyeceğim. Hatay canımız, Türkiye bedenimiz. Bu can bu bedeni terk ederse bize ne olur?”

“Sayın Valimiz ve Sayın Emniyet Müdürümüz buraya emniyet şeridi yaptırmalı”

“Cumhuriyet Meydanı’nda normal şartlarda ve protokolde Sayın Valimiz ve Sayın Emniyet Müdürümüzün buraya emniyet şeridi çekmesi gerekirdi. İçeri girenleri kontrol etmesi gerekirdi. Bunların yüzde 99’u benim saf insanlarım. Yas tutuyor. . O günü anmak için oraya geldi. O günün acısını yaşarken anmak için geldi. Art niyetli insanlar olabilir. Sadece provokasyon için değil başka şeyler için de gelebilirler oraya. Devlet bakanım, benim. Böyle sorunlu bir ortamda liderin bu törende bulunmaması gerekirdi. Bu törene gelmeden önce önlem alınması gerekiyordu. Çünkü Cumhurbaşkanımız bir yere gidiyor. Önlemler bir hafta önceden alınıyor. Elbette önlemler alınacak. aldım, geçtim. Bir kadının, bir çocuğun, bir amcanın başına bir şey gelse ne olur? Bütün dünya yine bizi konuşurdu. Devleti yönetmek kolay değil. Hele bu coğrafyada işlerin olması gerekiyordu. daha ciddi bir şekilde yapıldı. Ben bunu duyduysam, Sayın Valimiz ve Emniyet Müdürümüzün duymaması mümkün değil. Hatay konusunda yapılması gerekenleri biliyoruz. Bu yüzden buradayız. “Korkmayacağız, pes etmeyeceğiz.”

“GENEL LİDERİMİZİN GÖRÜŞÜ NET”

“Dün akşam Sayın Genel Başkanımızla konuştum. Genel Başkanımızın tutumu net. ‘Adayımız Lütfü Savaş ve seçimi kazanacağız’ diyor.

“BÖYLE DÜZGÜN BİR ADAMA BU YAPILMAMALI VE İZİN VERİLMEMELİDİ”

“Depremden sonra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile çok güzel bir dostluk kurdum. Bakanımızın orada bu kadar zor duruma düşürülmesi… Ben devletimin yüceltilmesini isteyen ve onu temsil eden biriyim. Devletimin en üst düzeyde olması ve halkı tarafından sevgi ve saygıyla karşılanması. Öncelikle devletim adına “Hatay halkına üzüldüm. Sonra bakanımıza üzüldüm. Eksikleri, yanlışları çok ama kendisi deprem sırasında burada samimiyetle çalıştı. Allah ondan razı olsun. Bu kadar düzgün bir adama bu yapılmamalıydı, buna izin verilmemeliydi.”

haber-koprukoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu