Yaşam

GENÇLEŞTİRİCİ DOKUNUŞLAR

Küçük dokunuşların bile büyük değişiklikler yarattığı estetik uygulamalar, genç görünümünü korumak isteyenlerin ya da yaşlanmaya karşı mücadele edenlerin tercihi arasında yer alıyor. Peki, canlı ve taze bir görünüm için gençleştirici dokunuşlarda son trendler neler? Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Eser Aydoğdu ile görüştük.

Gençleştirici dokunuşlar söz konusu olduğunda günümüzde estetikte yükselen trendler neler?

Ameliyatsız uygulanabilen, daha dinamik ve ilerleyici bir görünüme kavuşmayı amaçlayan çalışma yelpazesi ile; lokal anestezi altında gerçekleştirilen her iki küçük operasyon; ve enjeksiyon süreçleri sayesinde ulaşmak istediğimiz o genç manzaraya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Hastanın ihtiyacına göre hekim tarafından belirlenmesi ve hasta ile ortak paydada görüşülerek karar verilmesi gereken süreçlerdir. Son dönemde en sık uygulanan yarı cerrahi (lokal anestezi ile) tedavi teknikleri; kök hücreler ve yüz süspansiyonu. Ayrıca ameliyatsız yöntemlerden bahsedecek olursak; 3D hyaluronik asit ile yeni nesil dolgu maddeleri, yüz mezoterapisi ve gençlik aşısı bunlara örnek olarak verilebilir.

45 yaşın getirdiği prestij ile görünür hale gelen yorgunluktan kurtulmanın yolları nelerdir?

En sık görülen hasta şikayetlerinden biri de 45 yaş ve sonrasında ortaya çıkan yüzdeki yorgunluk ve mutsuzluktur. Birçok yönden incelenebileceği gibi çoğu ortalama 1 yıl gibi kısa bir süre etkili olan kesintili teknikler olup en etkili ve kalıcı olanı ise kök hücre, gençlik aşısı ve 7K Lifting uygulamalarıdır.

Yüz germe uygulamalarında yanlış tercihe nasıl karar verilir?

Aslında bu konuyu üç başlık altında toplayabiliriz. Yüz germe uygulamaları cerrahi, yarı cerrahi ve lazer (odak ultrason) gibi farklı yöntemlerle yapılabilmektedir. Bu noktada önemli olan ön muayene sonrası doktor konsültasyonunun sonucu. Her yüz ve cilt tipi farklı olduğu için tedavi de farklı olacaktır.

Öncelikle adını her yerde duyduğumuz mezoterapi tedavisi ile başlayalım. Bu uygulamanın bu kadar popüler olmasının sırrını bize anlatır mısınız?

Yüz mezoterapisi hyaluronik asit, peptidler, alabalık DNA’sı, vitaminler, mineraller, antioksidanlar ve amino asitlerin minik iğnelerle deriye enjekte edilmesiyle uygulanan bir tedavi formülüdür. Doktorlar tarafından en çok onaylanan tedavi olması tesadüf değildir ve bu nedenle hastaların tercih listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Başarılı sonuçlar doğrudan cilt altına verilir ve buna bağlı olarak kolajen ve elastin uyarımının artmasıyla cilt nem kazanarak yenilenir.

Yeni nesil mezoterapi olarak görülen 7K lifting nedir?

7K Lifting uygulaması, hastanın kendi kolajen elastin lif sentezini artırarak cildin doğal ve dinamik bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. Çapraz bağlı olmayan, iki farklı moleküler ağırlığa sahip yüksek yoğunluklu hyaluronik asit, DMAE, amino asitler, çinko ve organik silikon gibi önemli bileşenler içerir. Cilt büyütme alanında son derece medikal bir estetik tedavidir.

Genellikle haftada üç seans uygundur. Seans sayısı ortalama 10-15 arasıdır. Kalıcılığı ortalama 2 yıldır.

Yüz ipiyle askılama uygulamaları için Gençlik İpliği, 6D Yıldız Askı, Kilit Askı, Altın İple Yüz Germe, Örümcek Ağı gibi pek çok farklı teknik mevcuttur. En çok hangileri tercih edilir?

Hastanın özelliklerine bağlı olarak bu tekniklerin hepsini her yüze, her yaşa, kişinin ihtiyaç ve beklentilerine göre uygulayabiliyoruz.

Doğum, kadınlarda birçok fiziksel değişikliğe neden olan bir süreçtir. Bu durumdan doğan ve beraberinde estetik kaygıları da getiren Anne Estetiği’nden bahseder misiniz?

Annelik, bir kadının hayatında yaşayabileceği en güzel duygu olsa gerek. Hamilelikte vücudun geçirdiği değişimler her hastamızda farklı sonuçlar vermektedir. Bunu bir hekim olarak gözlemlerken hastaların hem genetik hem de yapısal farklılıklarına göre tedaviyi şekillendirmek en doğrusudur. Hamilelikle birlikte meme büyümesi, karın bölgesinde genişleme ve buna bağlı olağan çatlak oluşumu, bacak, sırt ve bel bölgesinde aşırı kilo ve yağlanma meydana gelir.

Doğumdan 1 yıl sonra ameliyat olması uygun olacaktır. Ameliyatın amacı doğum sonrası vücutta meydana gelen sarkma, cilt deformasyonu ve bölgesel yağlanma gibi değişiklikleri düzeltmektir. Hedefe yönelik tüm ameliyatlar aynı anda veya farklı seanslarda yapılabilmektedir.

Planlama genellikle meme dikleştirme, karın germe ve liposuction şeklinde yapılır. Liposuction ve meme için hastanın özelliklerine göre ön muayene sırasında karar verilir. Karın germe işleminde fazla deri ve yağ dokusu kesilerek çıkarılır. Sanılanın aksine karın germe işlemi ile sezaryen ameliyatı aynı anda yapılmamalıdır. Abdominoplasti sonrası bir gece hastanede yatış uygundur. Tıpkı hastanın yürümesi gerektiği gün gibi. Ortalama 1 hafta sonra hasta iş hayatına hızla uyum sağlayabilir. 1 aydan sonra spor uygundur. Tüm bunlara ek olarak ameliyat sonrası düzenli ve düşük kalorili beslenmeye dikkat edilmelidir.

Yaşlanmayla mücadele kapsamında uygulanan gençlik aşısı nedir? faydası nedir?

Gençlik aşısı, yerçekimi ve zamanın etkisiyle ciltte meydana gelen ince kırışıklıklar, cilt deformasyonları ve sarkmaların tedavisinde uygulanan bir mezoterapi işlemidir. İçeriğinde hyaluronik asit bulunduğu için halk arasında nem aşısı olarak da bilinir. Uygulamadan ortalama 15 gün sonra aşının etkileri görülür. Etkisi ortalama 6-8 ay sürer. Seanslar düzenli aralıklarla yapılırsa etkisini daha uzun vadede görmek mümkündür.

Tutukluklar yaşla birlikte çökmeye başladığında en çok tercih edilen çözüm nedir?

Gözaltı, kişinin yüzünün sağlıklı ya da sağlıksız görünümünü destekleyen en değerli alandır. Bu bazen genetik bazen de yapısal faktörlerle ortaya çıkar. Birçok kez buna bağlı olarak göz altı çöküntüleri ve morluklar oluşur.

Bunun için en etkili çözümlerden biri göz altı ışık dolgusudur. Göz altı ışık dolgusu; Göz altındaki ince kırışıklıkları açmak, morlukları, torbaları ve çöküntüleri gidermek için uygulanan bir enjeksiyon işlemidir. İşlem sonrasında sonucun yüzde yetmiş oranında görülmesi hasta memnuniyetinde büyük bir etkendir.

Kişi uygun gençleştirme tekniğini seçerken nelere dikkat etmelidir?

Bu tür işlemler tıpkı ameliyatsız uygulamalar gibi hekim tavsiyesi ile uyulması gereken ve hastanın beklentisine göre birlikte karar verilmesi gereken uygulamalardır.

haberegil.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu