Haber

DEVA Parti Genel Başkanı Babacan, “DEVA Parti Hazır” etkinliğinde konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Ülkemizden çıkış yolunun siyasi uzlaşmadan, toplumsal uzlaşmadan geçtiğini çok iyi biliyoruz. Onun için bu altılı tabloyu kimse anlamıyor.” dedim.

Babacan, Atatürk SporSalonda düzenlenen “DEVA Partisi Hazır” etkinliğinde yaptığı konuşmada 22 eylem planı hazırladıklarını belirtti.

İlk kez bir siyasi partinin hükümet programının uygulama detaylarını takvimiyle açıkladığını ancak seçim tarihinin henüz açıklanmadığını kaydeden Babacan, “İlk kez bir siyasi parti seçmene 1 gün hediye ediyor. -Tarımdan teknolojiye, ekonomiden insan haklarına kadar ne yapılması gerektiğine dair günümüz çalışmaları.” dedi.

Babacan, 22 eylem planının üç taşıyıcı sütuna dayandığını belirterek, bunların “güçlü, sürdürülebilir ve kapsayıcı ekonomi”, “özgür, güçlü ve mutlu bir toplum” ve “kaliteli kamu yönetimi, saygın bir ülke” olduğunu söyledi.

2012’de olduğu gibi bir kez daha “Türkiye modelini” dünyaya göstermeye hazır olduklarını, bu eylem planları hayata geçtiğinde 6 ayda Türkiye’nin dönüşüm geçireceğini dile getiren Babacan, “Türkiye iklimini ortadan kaldıracağız” dedi. Ekonomik krizi ilk 6 ayda hanelere indireceğiz.” dedim.

“Uzlaşma, istişare, uzlaşma diyoruz”

Tek bir kişiden dahi vazgeçmeyeceklerini ve geride bırakmayacaklarını vurgulayan Babacan, şöyle konuştu:

“Siyasi partilerle de görüşeceğiz. Mevcut iktidarın ülkeyi birbirinden ayıran, kutuplaştıran, bölen, ayrıştıran uygulamalarına rağmen biz buna her zaman istişare ve uzlaşma diyeceğiz. Çıkış yolunun ülkemizden olduğunu çok iyi biliyoruz. siyasi ve toplumsal uzlaşmadan geçer.bazıları bu altılı masayı anlayamıyor çünkü kafaları o kadar çalışmıyor.bu ülkenin sorunlarını bir arada oturup kimseyle istişare etmeyenler, bunu yönetenler tek imzalı ülke bunu anlayamaz.Çünkü biz buna uzlaşma, istişare, uzlaşma diyoruz.Biz bu unsurlarla yola çıktık, bu ilkelerle devam ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu