Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreninde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Deprem şehirlerimizi alt yapısıyla, üst yapısıyla, kent merkezi ve kırsalıyla tamamen canlandırıncaya kadar dinlenmeyeceğiz.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve İletişim Yolları Açılış Töreni’nde konuştu.

Nurdağı ilçesinden dün gece herkesi üzen acı bir haber aldıklarını belirten Erdoğan, Gaziantep Havalimanı’na gitmek üzere havalanan helikopterin Kartal köyü yakınlarında kaza yaptığını, 2 pilotun şehit olduğunu, bir teknisyenin de yaralandığını hatırlattı.

Şehit Pilot Emniyet Müdürü Cemil Gülen ve Sözleşmeli Pilot Levent Öztürk’e Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, emniyet güçlerine başsağlığı dileyen Erdoğan, tedavi altında olan yaralı teknisyene de acil şifalar diledi.

Erdoğan, “Allah, asker, polis, jandarma, korucu olmak üzere tüm güvenlik güçlerimizi her türlü kaza ve baskınlardan korusun.” dedi. dedi.

Gaziantep Şehir Hastanesi’nin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, “Görüyorsunuz işi yapacağız, söz verdik ama bu şekilde yapacağız. O kadar konuşulduktan sonra o günden bu yana bir şey olmadı. Gaziantep’e ne yakışıyor? Bu tür işler yakışır” dedi. ” dedi.

680 bin metrekare kapalı alana sahip şehir hastanesinin, 265’i yoğun bakım, 30’u diyaliz olmak üzere toplam 1875 yatak kapasitesi, 64 ameliyathane ve 335 poliklinik ile hizmet vereceğini belirten, Tanı ve tedavi merkezlerinin yanı sıra 4 bin 500 araçlık otoparkın da bulunduğunu söyleyen Erdoğan, hastanenin bugün güvenli olduğunu belirterek, konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayacak bağlantı kavşağını da resmi olarak açacaklarını belirtti.

Gaziantep’in bölgenin cazibe merkezi olacağını belirten Erdoğan, “Bu hastanelerle artık bölgede bu tür sıkıntılar yaşamayacağız. Artık Gaziantepli kardeşlerimiz de hastanemizdeki bu üst düzey sağlık hizmetinden yararlanacak” dedi. ileri tıp teknolojilerine ve gelişmiş olanaklara sahip bir hastane. Hastanemizin resmi açılışıyla birlikte bazı birimlerin de donatılacağını ümit ediyorum.” “İşçi ve işçi sıkıntısı tamamen ortadan kalkacak, randevu ve hizmetlerle ilgili sorunlar ortadan kalkacak. Sağlık Bakanlığımızın kısa sürede tüm bu sorunu çözeceğine inanıyorum.” dedi

“İlk evleri hak sahiplerine teslim ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan cami ve külliyenin açılışını yaptıktan sonra İslahiye’ye gitmeyi planladıklarını ancak aşırı sis nedeniyle video konferansla bağlantı kurarak inşaatı tamamlanan deprem konutlarının kura ve anahtar teslim törenini gerçekleştireceklerini ifade etti. tamamlandı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminde hayatını kaybeden 3 bin 903’ü Gaziantep’te olmak üzere 53 bini aşkın vatandaşımızı rahmetle anan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“14 milyon insanı etkileyen ve aralarında Gaziantep’in de bulunduğu 11 ilin 124 ilçesi ile 7 bin köy ve mahallesini vuran asrın felaketinin üzerinden 1 yıl geçerken, yaraları sarma sözümüzü hızla yerine getiriyoruz. Dün Hatay’da, Bugün Gaziantep’te, Salı günü Kahramanmaraş’ta, Şanlıurfa’da Çarşamba, Adıyaman’da Perşembe, Elazığ’da Cuma günü ilk konutları hak sahiplerine teslim ediyoruz. Deprem şehirlerimizi tamamen yok edene kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz. Altyapısını, üst yapısını, şehir merkezini ve kırsalını. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afet, kaza ve belalardan korusun. Sizleri muhafaza etsin.”

“Gaziantep bölgesel bir merkez haline geldi”

Ülkenin önde gelen sanayi, ticaret ve tarım kenti Gaziantep’in dev büyümesini yakından takip ettiklerini belirten Erdoğan, “31 Mart akşamına hazır mıyız? Ana düzeyde, kadın kollarında, yorulmadan çalışmaya hazır mıyız? gençlik kolları mı? Cumhur İttifakı olarak öyle umuyorum.” “Gaziantep’te el ele, yürek kalbe, dayanışma içinde yeni bir dönemin başlamasına hazır mıyız?” Sorulara sahadakiler hep bir ağızdan “Evet” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem devletin hem de belediyelerin yaptığı yatırımlarla şehrin önünü açmaya ve kalkınmasına destek olmaya devam ettiklerini vurgulayarak, “Açılışını yaptığımız hastane, şehrin güney kesimindeki sağlık hizmeti talebini karşılayacak. İnşallah Gaziantep sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla ülkemizin sınırlarını aşmış, bölgesel bir merkez haline gelmiştir.” söz konusu.

Daha sonra sahadakiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bir olacağız, büyük olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” sözlerini duydu. ” sözlerini tekrarladı.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin inşaatında ve açılışı yapılan diğer çalışmalarda emeği geçenleri tebrik etti.

Notlar

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kıldırdığı duanın ardından Gaziantep Şehir Hastanesi açıldı.

Hastanede görev yapan doktorlarla açılış kurdelesini kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rabbimizin ‘Ya Şafi’ isminle Allah, Gaziantep Şehir Hastanesi’nin şehrimize ve tüm bölgemize şifa kaynağı olacağını göstersin. ” dedi.

Kurdeleyi kestiği doktora, “Nasıl bir hastane, güzel mi?” diye sordu. Erdoğan sordu, “Harika” cevabını aldı.

Açılış törenine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Küme Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Bağlantı Lideri Fahrettin Altun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve milletvekilleri katıldı. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu