Haber

Çocuklukta cinsiyet ayrımcılığı beyni etkiler

Birçok ülkeden verileri inceleyen bir çalışma, çocuklukta cinsiyet ayrımcılığının beynin bazı kısımlarını zayıflatabileceğini ortaya koydu.

Medical Xpress’te yer alan habere göre, aralarında dünyanın dört bir yanından nörolog, psikolog ve ruh sağlığı uzmanlarının da bulunduğu bilim insanları, çocukluk döneminde cinsiyetleri nedeniyle farklı tutum ve davranışlara maruz kalan kadınların beyinlerinde cinsiyet ayrımcılığının olası etkilerini araştırdı.

Araştırmada 29 ülkeden MR (Manyetik Rezonans) yaptıran 7 bin 876 kişinin sağlık bilgileri incelendi.

Araştırmada verileri analiz edilen bireylerin sosyal statüleri ve akademik geçmişleri göz önünde bulundurularak, kadın ülkelerine ilişkin cinsiyet ayrımcılığının derecesini tanımlamak için kullanılan eşitsizlik göstergeleri de ele alınmıştır.

Çalışma, eşitsizlik göstergesi yüksek olan ülkelerdeki kadınların beyinlerinin üç bölgesinin, eşitsizlik göstergesi düşük olan ülkelerdeki kadınlara göre daha ince olduğu sonucuna vardı.

Eşitsizlik göstergesi arttıkça beynin söz konusu bölgelerinde incelmenin arttığına dikkat çekilen araştırmanın sonuçları “Proceedings of the National Academy of Sciences” dergisinde yayınlandı.

mutkiajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu