Haber

Bu proje için 10 milyon lira ayrıldı.

SAKARYA (İGFA) –Sokak hayvanlarının kontrolsüz üremesi önlenecektir.

Bu protokol ile 5 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak, aşılanacak, çiplenecek ve etiketlenecek.

Büyükşehir Belediyesi bu proje için 10 milyon TL bütçe ayırırken, Sakarya’da 5 bin sokak hayvanı kısırlaştırılacak, aşılanacak, yontulacak ve etiketlenecek.

AKOM’da düzenlenen protokol törenine Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Volkan Toker, Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda basın mensubu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Ulu, çok değerli bir projeye imza attıklarını belirterek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak kendinden söz edemeyen minik dostlarımızın huzur, inanç ve sağlık içinde yaşamaları için elimizden gelen desteği veriyoruz. Allah’ın bize emanet ettiği dostlarımızın hayatını kolaylaştırmak için ürettiğimiz proje ile artıklardan kendi gıdasını üreten bir tesis için gerekli işlemleri başlattık. Sakarya’da kedilerin barınma ihtiyaçlarını karşılamak için 138 noktaya kedi barınakları ve besleme merkezleri yerleştirdik.“Hava koşullarından etkilenen sokak hayvanları için ilçe belediyeleri aracılığıyla kuş maması, kedi ve köpek maması dağıtıyoruz. Sokak hayvanlarının yanı sıra zayıflamış yük hayvanlarına ve zaman zaman vahşi hayvanlara da hizmet veriyoruz” dedi.

5 Bin Sokak Hayvanı Kısırlaştırılacak

Projenin detaylarını paylaşan Önder Şanlı, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Veteriner Odası iş birliği ile bölgenin en kapsamlı ve donanımlı Sahipsiz Hayvanlar Sokak Hayvanları Süreksiz Bakımevi, Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni hizmete açtık. sokak hayvanlarımıza daha iyi bir yaşam alanı sağlamak için. 18 bin metrekarelik alanda konaklamadan tedaviye pek çok hizmeti hayata geçirdik. Bu rehabilitasyon merkezi sayesinde 10 binden fazla sokak hayvanını tedavi edeceğiz. Veteriner Hekimler Odası ile geçtiğimiz Temmuz ayında imzaladığımız protokol sayesinde Sakarya’mızda her yıl 5 bin hayvanın kısırlaştırılmasını, aşılanmasını, çiplenmesini ve etiketlenmesini sağlayacağız. Bu protokol kapsamında sokak hayvanlarımız için 10 milyon TL bütçe ayırdık.”

Başkan Büyük, bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi olarak resmi site üzerinden online başvuru yaparak sevimli dost edinme fırsatı sunduklarını belirtti.

Sakarya Veteriner Odası ile bugün imzalayacakları protokol sayesinde kısırlaştırma kampanyasına başlayacaklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu