Haber

Atış Motorsport’tan 3’te 3 başarı

BURSA (İGFA) –Gemlik Belediyesi, Bursa Otomobil Sporları Kulübü, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenleyeceği yarışlara Türkiye’nin çeşitli illerinden profesyonel yarışmacılar ve takımlar katıldı.

52 aracın mücadele ettiği Şahintepe Tırmanma Yarışı, Gemlik İskele Meydanı’ndaki tören startı ile başladı.

Yaklaşık 7.30 kilometre uzunluğundaki asfalt zeminli yarışı binlerce kişi büyük bir heyecanla izledi.

Kumla İskele Meydanı’nda düzenlenen yarışlarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Nefes kesen yarışlar, otomobillerin performansları ile göz doldurdu.

Yoğun katılımla gerçekleşen yarışların en dikkat çeken yönlerinden biri de kadın sporcular oldu.

Beş ayrı kategoride düzenlenen yarışlarda 4 kategoriye damgasını vuran Sevcan Sağıroğlu ve Çiğdem Tümerkan, Ford Fiesta R1, Deniz Kübra Ulusoy Fiat Siena, Elif Gizem Filiz Citroen Sako, Nuray Ürkmez Opel Corsa Opc ve Kübra Demirci Keskin Volkswagen Polo ile pisti toz etti.

Pistte üç çıkış üzerinden yapılan yarışlarda Atış Motorsporları grubundan Mehmet Göksever kategori 1 birincisi oldu.

Motor sporları takımından İbrahim Cabacı, Peugeot 106 aracıyla ikinciliği, Atış Motorsporları grubundan Sevcan Sağıroğlu yine üçüncülüğü elde etti.

Kategori 2’de Peugeot 208 ile yarışan GP Garage My Team pilotu Yiğit Yalçın birinciliği elde etti. Yalçın’ı, ikinciliği Dava Motorsport’tan Ford Fiesta R2 ve Taner Oruç, üçüncülüğü ise Atış Motorsport’tan Ford Fiesta R2 ve Engin Apaydın izledi.

Atış Motorspor’dan Burak Head, Peugeot 208 ile kategorisinde en hızlı süreyi elde ederken, aynı gruptan Serdar Kaan Yalçın, Ford Fiesta St ve Honda Civic Type R ve Murat Soyçopur ile podyumu paylaştı.

4. Kategoride Atış Motorspor isimli Skoda Fabia R5’i ile İsmet Toktaş 03.57.18’lik derecesiyle en hızlı çıkış ödülünün sahibi oldu. GP Garage My Team takımından Mitsubishi Lancer Evo ix ve Cem Yalın ikinci, Mitsubishi Lancer Evo IX ve Sinan Soylu ise üçüncü oldu.

Takımların birincisi Atış Motorsport olurken, beşinci kategoride BMW E36 ile Ertekin Tekneci birinci olurken, Dava Motorsport takımından Bahadır Sevinç Mazda RX 8 ile ikinci, aynı takımdan BMW E36 ile Deniz Dursun üçüncü oldu.

BURAK BAŞLIK: “SEZONUN İLK İKİ YARIŞINI TAKIMIN BİRİNCİSİYLE KAPATTIK”

Gemlik Şahintepe’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Atış Motorsporları Grup Müdürü Burak Başlık, Türkiye tırmanma şampiyonasının en eski ve efsane pistinde olmanın kendisine gurur verdiğini söyledi.

Çok eski bir tarihten beri tüm araba yarışlarının yapıldığı bir pist olduğunu kaydeden Başlık, “Burada yeni kurduğumuz bir ekiple yarışıyoruz. İlk iki yarıştan sonra üçüncü yarışa da 10 araçla en kalabalık ekibimizle katıldık. Tüm hazırlıklarımızı yaptık. Dünden beri buradayız, servisimizi kurduk.” diyerek araçlarımızı hazırladık. Bu parkurlar ve yarışlar dönemin en fazla seyircili yarışı oldu. Tam bir ralli pisti, hızlı kısımlar var, yokuş aşağı kısımlar var, çok dik kısımlar var ve çok virajlı kısımlar var. Sürüş açısından gerçekten çok eğlenceli bir pist, aslında hepsi şampiyonada yarışıyor.” “Çok heyecanlıyız, evdeyiz, çok iyi hazırlandık. Dönem başından beri tartışmacı bir grup olduk, ilk iki yarışı gruplarda birincilikle tamamladık. Bu sefer kendi evimizdeyiz, kendi evimizde yine birinci olmak istiyoruz” dedi.

Şahintepe’nin her zaman favori etaplardan biri olduğunu belirten Sevcan Sarıyol, “Burayı seviyoruz, elimizden geleni yapacağız. Umarım sonuç hepimiz için hayırlı olur. Parkur güçlü çünkü burada birçok karakter var. Burada her şeyi deneyimleyebiliriz. Ben biraz çocuksuydum. Arabalara çok düşkündüm. Bunu keşfettikten sonra bu spora başladım. İlk başladığımda o kadar çok kadın yoktu, daha az vardı. Umarım bu spora ilgi duyan kadınlara örnek olabiliriz. Kadınların olduğu her yer çok güzel. Geçen yılı kendi kategorimde Türkiye şampiyonu olarak bitirdim, bu yıl üçüncü yarış periyodunu ilk iki yarışta birinci olarak tamamladım” dedi.

Yolun başına şampiyonluk hedefiyle çıktıklarını belirten Atışmotorspor pilotlarından Engin Apaydın, “İlk iki yarışı takım birincisi olarak tamamladık. Hem kendi şehrimizle hem de yarışın tarihi değeriyle kazanmak istiyoruz. Kategorilerde 55 araba ve 10’dan fazla araç da ilgi göstergesidir. Pistimiz Türkiye’deki tırmanma parkurları standardında, aslında yer yer engebeli zeminler, dar virajlar, alışık olduğumuz hızlı bir parkur yarışı ve izlemesi heyecan verici” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu