Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi’nde 166 konutun tapusunu hak sahiplerine verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 5’inci etabında inşaatı tamamlanan 166 konutun tapularını hak sahiplerine verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, evlerin tapu dağıtımı ve anahtar teslimi için tören düzenlendi. Törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, bürokratlar, muhtarlar ve faydalanıcılar katıldı.

Yavaş, burada yaptığı açıklamada önceliklerinin “15 yıllık mağduriyeti ortadan kaldırmak” olduğunu vurguladı.

Ankara’da kimsenin aç ve evsiz kalmaması için çalıştıklarını belirten Yavaş, “Esnafımıza destek verirken aynı zamanda ihtiyaç sahibi herkesin de yanında olduk.” dedi. İfadesini kullandı.

Desteklerinin devam edeceğini belirten Yavaş, “Seçim öncesi söz verdiğimiz gibi tek amacımız Ankara halkını zenginleştirmek. Başka projelere harcayacak bir kuruşumuz yok.” değerlendirmesini yaptı.

“2021 yılında 4 bin 59 konutun inşaatının temelini attık”

Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya da, 2008 yılında yapımına başlanan projenin yapımı sırasında hayatını kaybeden 46 kişinin tapularının yakınlarına teslim edileceğini belirtti. Çankaya şunları söyledi:

“2021 yılında 4 bin 59 konut inşaatının temelini attık ve bu inşaatlar devam ediyor. Bugün teslim edeceğimiz 166 konutla en geç 3 ay içinde toplam 782 konutun teslimini gerçekleştirmiş olacağız. Geriye kalan 3 bin 277 konutu da 2024 yılı içerisinde tamamlayıp teslim edeceğiz.” “Bu yıl etaplar halinde toplam 4 bin 332 konutun inşaatına başlamayı hedefliyoruz.”

Çankaya, bugün teslim ettikleri 166 konutun 3+1 ve 100 metrekare olduğunu, inşaat maliyetinin tamamının belediye kaynaklarından karşılandığını belirtti.

Törende tapular hak sahiplerine teslim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu