Haber

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Milletimiz yeni bir anayasayı hak ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Türkiye Cumhuriyeti’nin başındaki yeni kabinede Adalet Bakanı olarak atanmaktan onur duyuyorum. bizim cumhurbaşkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür etmek istiyorum.

“Son 21 yılda Türkiye’de demokrasi standardının yükseltilmesinden hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesine, yargının tarafsızlığının ve bağımsızlığının güçlendirilmesine kadar pek çok alanda tarihi ve reform niteliğinde adımlar attıklarını” vurgulayan Tunç, şöyle devam etti:

“Önceki bakanlarımız döneminde Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı çerçevesinde birçok yasal düzenleme ve uygulamada çok önemli yenilikler yaptık. Şimdi Türk Yüzyılının başında bu dönemde de bu ıslahat sürecinin kesintisiz devam etmesini temenni ediyor, milletimizin adalete olan güvenini artırmak için var gücümüzle çalışacağız.”

‘ÇOK ÖNEMLİ İŞLERİN İÇİNDE OLACAĞIZ’

Uzun süre Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görev yaptığını ve uzun süre Adalet Komisyonu’nda görev yaptığını hatırlatan Tunç, şunları kaydetti:

Adalet Kurulu, Adalet Bakanlığı ile koordineli çalışan bir kurul idi. Meclis yasamasında, temel yasalarımızın yenilenmesinde, mevzuatımızın güncellenmesinde ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu düzenlemelerde meslektaşlarımızla birlikte çok değerli çalışmalara imza attık.

Adalet Bakanlığı uygulamada yapılan yasal düzenlemelerin takibi açısından çok değerli bir bakanlıktır. Özellikle adalet ve kalkınma el ele gider. Önümüzdeki dönemde adaletin tecellisi ve halkımızın temel hak ve özgürlüklerini sonuna kadar kullanabilmesi açısından çok değerli çalışmaların içerisinde olacağız.

Bu anlamda özellikle seçim beyannamemizde yargı ve adaletle ilgili milletimize verdiğimiz sözler var. Belli bir takvim içerisinde bu sözleri hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız.

“MİLLETİMİZ YENİ BİR ANAYASAYI HAK ETMEKTEDİR”

Erdoğan’ın “yeni anayasa” davetini değerlendiren Tunç, anayasada reform sayılabilecek değişiklikler yaptıklarını ifade etti. Yılmaz Tunç dedi ki:

“Bir zamanlar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş anayasamızda bir idari reformdu. Yargı ile ilgili olarak, yargı birliğinin sağlanması, askeri yargının kaldırılması, Hâkimler ve Savcılar Kurulu ile Anayasa Mahkemesi yapısının daha demokratik hale getirilmesi. , hukukun üstünlüğü, kadın hakları, çocuk hakları ilkeleri doğrultusunda, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru ve kişisel bilgilerin korunması gibi temel hak ve özgürlüklere ilişkin çok değerli ve yenilikçi düzenlemeler yaptık.

Darbecilerin yargılanmasını, sıkıyönetimin kaldırılmasını sağlayan unsur değişiklikleri gibi anayasada birçok değişiklik yaptık. Milletimiz yeni bir anayasayı, demokratik ve sivil bir anayasayı hak ediyor. İnşallah yeni Meclis’te böyle bir uzlaşma sağlanırsa, Türk Yüzyılının ilk yasama döneminde milletimizi yeni, demokratik bir anayasaya kavuşturacağız. Umudumuz budur.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu