Dünya

Platform Macera Oyunu Mobius Makinesi Ortamlarıyla Dikkat Çekiyor

 
Bilim kurgu temasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan oyunun Mart ayının ilk günü bizlere sunulması planlanıyor. Geniş bir uzaylı dünyasını keşfedebileceğimiz olağanüstü ortamlara geçebiliriz. Astronot kıyafeti ile kombinleyebileceğimiz karakterimiz ile 2 boyutlu bir maceraya çıkabilir, yan görüş kamerası perspektifinden ortamları keşfetmeye çalışabiliriz.
 
Gerçekten dikkat çekici ortamlar ve canlı atmosferlerin yer aldığı yapımda buraları keşfederek istediğimiz gibi ilerlemeye çalışıyoruz ve aynı zamanda doğrusal olmayan bir yapıyla buradaki yerimizi alıyoruz. Dolayısıyla her oyuncu oyunda bulunduğu süre boyunca farklı bir deneyim yaşıyor ve dikkat çekici atmosferlerde karakterinizi yaşatmaya çalışıyorsunuz. Üretimde kendi oyun tarzınızı keşfedip oyuna uyarlayabileceğiniz farklı formlarda platform unsurlarının bulunduğunu ve burada platform zorluklarını aşmak için etkileşime geçebileceğimizi belirtebiliriz.
 
Yabancı dünyaya geçebileceğimiz ve orada doğal afetlerin meydana geldiği üretimde öncelikle çevrenin nasıl oluştuğuna dair bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Hatta oyunda oynadığımız süre içerisinde arka planda oluşan yıkımı ve hasarı görebiliyor ve buranın adeta terk edilmiş bir şehir olduğu sonucuna varabiliyoruz. Birbirine bağlı farklı dünyaları keşfedebileceğiniz yapımda, her dünyada farklı formlarda yer alabilir, oradaki atmosferleri keşfedebilir ve aynı zamanda bu bölgelerdeki detayları ortaya çıkarmaya çalışabilirsiniz.
 
Geliştirici gruba göre oyundaki ortamlar gerçekten ilgi çekici, aynı zamanda oradaki ilgi çekici ortamları keşfedebilirseniz ilginç içeriklerle de bir arada karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında bu bölgelerde farklı düşmanlar ve etkileşim unsurlarıyla karşılaşabiliyoruz ve bu yerleri keşfederek elimizden gelenin en iyisini yapmaya başlıyoruz ve aynı zamanda buradaki karakterimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Arka planda bir hikayenin yer aldığı yapımda, bu hikayenin geri kalanını ortaya çıkarmaya ve sırlarla dolu bir dünyada yerimizi almaya çalışıyoruz.
 
 
 
3 boyutlu görsellerle yapılan yapımda farklı durumlardaki düşman yaşam formları karşımıza çıkabiliyor. Bu yaşam formları elbette bizlere farklı şekillerde sunuluyor ve bunları ortadan kaldırmak için farklı saldırılara girebiliyoruz. Yüzeyin derinliklerine inebildiğimiz ya da zirveye çıkabildiğimiz yapımda aksiyon, macera ve platform unsurları ön plana çıkıyor. Aslında oyun esasında bu çeşitleri barındırıyor. Birçok oyun türünü harmanlayan bu yapımın dinamik bir savaş sistemi içerdiğinden de bahsedebiliriz. Ancak bunun dışında oyunun keşfedilmeye açık, açık bir dünya sunduğunu söyleyebiliriz. Açık dünya elbette doğrusal olmayan bir yapıya sahip.
 
Yani buradan istediğiniz bölgeye gidebilir, tamamlamak istediğiniz görevi seçebilir ve daha fazla seçenekle kendinizi kişiselleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Dolayısıyla burada öncelikle diğer oyunculardan farklı olarak kendi yolunuzu belirleyebilir ve farklı deneyimlere geçiş yapabilirsiniz. Sağa veya sola gidebileceğiniz bir yolda istediğiniz yola geçebilir ve farklı bir deneyimle burada yerinizi alabilirsiniz. Dolayısıyla oyunun bize sunduğu özgürlüklerden birinin de bu olduğunu söyleyebiliriz.
 
Gizemli unsurlar içeren yapımlarda yabancı dünyaları keşfetmeye çalışıyoruz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi farklı dünyalar birbirine farklı şekillerde bağlı gibi görünüyor. Uzak yabancı gezegenlerde geçirdiğimiz süre boyunca bu yerleri keşfetmeye hazırlanıyoruz ve oradaki farklı olayları ortaya çıkarmak bizim işimiz. Oyunda yüzeyin derinliklerine inip kendimizi terk edilmiş tesislerde ve diğer tehlikeli ortamlarda bulabiliriz. Bu yerleri keşfetmek tamamen karakterimize göre değişiyor. Elbette hangi bölgeye ilerleyebileceğimiz ve hangi bölgeleri geçebileceğimiz tamamen bizim saldırılarımıza bağlı. Dolayısıyla oyunda bulunduğumuz süre içerisinde bağlantılı dünyalara doğru ilerlemek, bu dünyaları keşfetmek ve arka plandaki hareketli atmosferlere geçiş yapmak seçimlerimizle birlikte değişiyor.
 
 
Aksiyon ve platform unsurlarıyla sunulan yapımda kendi yolumuzu seçiyoruz ve burada karmaşık bir açık dünya sistemiyle karşılaşıyoruz. Elbette oyunun ilk bölümlerinde kafamızı karıştıracak bir yapıyla karşılaşabiliriz ancak ilerleyen süreçte bu yapıya alıştıktan sonra burada elbette daha kolay ve sistemli bir yapı görebiliriz. Dolayısıyla bu sistematik deneyimi daha da genişletmek ve geliştirmek için oyun içinde farklı ataklar yapabilir, aynı zamanda buradaki yolculuğumuzu da özelleştirebiliriz.
Öte yandan detaylı ortamlarla yer aldığımız üretimde farklı yaşam formlarının olduğunu görebilir, arızalı makinelerin olduğunu deneyimleyebiliriz. Elbette bunları ortadan kaldırmak ve farklı yaşam formlarını keşfetmek, yaptığımız saldırılara ve hikayenin gidişatına göre değişebilir.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyunda dinamik bir savaş sistemi bulunuyor. Bu dinamik savaş sistemi ile kendimizi koruyabilir, koruyabilir ve düşman saldırılarından kaçınabiliriz. Elbette burada hayatta kalmanın temel amaçlarından ve mekaniklerinden biri de bu aksiyon sistemidir. Aksiyon sistemi içerisinde farklı türde saldırılar gerçekleştirebiliyor, burada farklı hareketler ve kombolar yapmaya başlayabiliyor, ayrıca platform unsurlarıyla da düşmanları ortadan kaldırabiliyoruz. Aslında karakterimizle zıplayıp zıplayabiliyor, sırtımızdaki jetpack ile dümdüz uçabiliyor, farklı şekillerde çift atlama veya üçlü atlama gerçekleştirebiliyor, düşmanlara yakın saldırılar gerçekleştirebiliyoruz. Firma bizlere farklı silahları tutabileceğimiz, farklı ekipmanlardan yararlanabileceğimiz keyifli bir deneyim aktarmak istiyor.
Burada kendi yolumuzu seçip birlikte oyuna katılabileceğimiz farklı kolonilerin olduğunu görebiliyoruz ve bu kolonileri keşfetmek bizim işimiz. Oyunun derinliklerine indikçe burada neler olup bittiğini öğrenmeye çalışıyoruz ve aynı zamanda çevreyi keşfederek farklı alanlara gerçekten kesintisiz bir şekilde ilerleyebiliyoruz. Geliştirici gruba göre oyunda bir yükleme ekranı bulunmuyor. Dolayısıyla herhangi bir kesinti veya yükleme ekranı olmadan doğrudan farklı dünyalara yani bağlantılı dünyalara geçebilir ve bunları doğrudan keşfedebiliriz. Bu nedenle oyunda bulunduğumuz süre boyunca herhangi bir yükleme ekranıyla karşılaşmıyoruz ve bunun da oyundaki akıcılığımızı daha da geliştiren ve genişleten unsurlar arasında olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
Elbette pek çok oyun bazı mekanikleri ve özellikleriyle ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Bu oyunda herhangi bir yükleme ekranının bulunmadığını ve bu formatla öne çıkmaya hazırlandığını söyleyebiliriz. İlerleyen zamanlarda belki de geliştirici gruplar yükleme ekranlarının durumuna daha yakından bakacaklar, böylece oyunda geçirdiğimiz süre boyunca artık yükleme ekranlarıyla karşılaşmayacağız. Böyle olunca elbette oyundaki tecrübemiz kesintiye uğramayacak ve kendimizi oyunun akıcılığına kaptırabileceğiz. Teknolojinin geliştiği bu dönemde elbette bu döneme geçişin de kademeli olarak yapıldığının altını çizelim.
 
Çevreyi sorunsuz bir şekilde keşfedebildiğimiz ve farklı bölgelere kesintisiz olarak geçebildiğimiz yapımda, yaptığımız saldırılarla birlikte açık dünyayı keşfedebiliyor ve orada bir dizi ölümcül düşmanla karşılaşabiliyoruz. Karşılaştığımız düşmanların farklı şekillerde karşımıza çıktığını söyleyebiliriz burada. Aynı zamanda irili ufaklı düşmanların yanı sıra işveren savaşları da burada yerini alıyor. İşveren savaşları elbette açık bir alanda, yani belli bir bölgede şiddetli bir mücadeleyi içeriyor. Tıpkı diğer oyunlarda olduğu gibi işverenlerin farklı durumlarda karşımıza çıktığını ve her işverenin farklı saldırı stilleri ve savunma sistemlerine sahip olduğunu belirtebiliriz. Elbette oyunda yer aldığımız sürece öncelikle işverenlerin nasıl atak yaptığını görmeye çalışabilir, onların atak şekillerini ezberlemeye başlayabilir, ardından kendi hücum tarzımızı oyuna ekleyebiliriz. Onların girişimlerini yendikten sonra karşı saldırıya geçebiliriz. Dolayısıyla oyunda bu tür işverenlerle karşılaşacağımızı ve aynı zamanda bu işverenleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapabileceğimizi belirtebiliriz.
 
Oyunun bize enfekte kolonilerden farklı düşmanlara kadar pek çok ilginç düşman sunduğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla oyunda duvarlardan uzanan yırtıcılardan, üzerimize gelen solucanlara kadar pek çok farklı türde enfekte yaratık ve düşmanla karşılaşabiliyoruz. Elbette onları yok etmek için silahımızı ateşleyebiliriz. Silahımızın belli bir alana, yani belli bir menzile kadar görev yapabildiğini ifade edebiliriz. Ayrıca saldırı stillerimizi üçlü saldırılardan tekli saldırılara kadar farklı şekillerde özelleştirebiliyoruz. Dolayısıyla bu tür saldırıların oyunda yer aldığını söyleyebiliriz. Elbette üzerimize gelen düşmanları topluca yok etmek için üçlü saldırılara geçebilir, diğer yandan tekli saldırılarla menzilimizi arttırıp düşmanların bize yaklaşmasını engelleyebiliriz. Dolayısıyla bunları kullanmak tamamen sizin işiniz ve ne zaman saldırı stillerine geçebileceğiniz, hangi saldırı stillerini seçeceğiniz size bağlı.
 
 
 

Terkedilmiş madenlerden tesislere, fabrika tarzı alanlardan harabelere kadar farklı alanlara geçebildiğimiz yapımda, geliştirici gruba göre hem klavye hem fare desteği hem de kontrolör desteği mevcut. Elbette bunların istediğiniz şekilde rol alabileceğiniz üretimde kullanılması tamamen sizin işiniz. Denetim konusunda elbette kolay denetimlerin olduğunu da belirtmekte fayda var. Oyunda yer çekimine meydan okuyabileceğimiz bir jetpack de mevcut.

Ayrıca karakterimizin daha yükseğe zıplamasını, çift atlama ve üçlü atlama arasında geçiş yapmasını, koşmasını ve daha fazlasını yapabiliriz. Geliştirici ekibe göre karakterimiz iki farklı silah taşıyabiliyor ve bu iki farklı silah arasında geçiş yapabiliyor, ihtiyaç duyduğumuzda kullanabiliyoruz. Yeni ekipmanların kilidini açabildiğimiz ve bu yeni ekipmanlarla farklı saldırılar yapabildiğimiz üretimde, aynı zamanda duvarlara tırmanabiliyor, duvarlardan hızla geçebiliyor, havada süzülebiliyor ve dünyada farklı şekillerde etkileşim unsurlarıyla karşılaşabiliyoruz. Dolayısıyla oyunda yapabileceğimiz atılımlar farklılık gösterebiliyor ve her bölgede farklı planlarımız var.
 
Düşmanlarla birlikte daha etkili bir şekilde savaşmak için planlar toplayabiliriz, böylece yeni silahların ve yükseltmelerin kilidini açabiliriz. Oyunda geçirdiğimiz süre boyunca hem yükseltme sistemi hem de yeni silahlar ortaya çıkarma sistemi ile kendimizi geliştirebiliyor ve düşmanlara karşı daha etkili bir şekilde mücadele edebiliyoruz.
 
 
Kısaca özetlemek gerekirse oyunda aksiyon, platform ve macera deneyimi bulunuyor. Ayrıca aksiyon sisteminin de ön plana çıktığını söyleyebiliriz. Bu tarz oyunları seviyorsanız oyunun Steam sayfası şu anda açık. Dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz.

haber-termal.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler